• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Hrvati potopljeni, Srbija za zlato

Vaterpolisti Srbije boriće se za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

 VATERPOLO (SP): Hrvati potopljeni, Srbija za zlato Izvor: MONDO

Srpski "delfini" su u polufinalnom duelu savladali branioce trofeja, reprezentaciju Hrvatske sa 12:11 (4:3, 3:3, 3:3, 2:2).

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Filip Filipović sa četiri gola, od čega tri sa peterca, Vanja Udović postigao je tri, a Andrija Prlainović dva pogotka. Duško Pjetlović, Slavko Gak i Milan Aleksić po jedanput su bili strijelci.

Kod Hrvata istakao se Miho Bošković sa tri gola.

Selekcija Srbije nije dobro otvorila meč, pa su Hrvati poveli sa 2:0. Oni su vješto koristili igrača više, ali su izabranici selektora Dejana Udovičića ubrzo nakon toga uspjeli su da preuzmu inicijativu.

Zahvaljujući odličnim akcijama upisali su četiri brza pogotka i prvi dio igre okončali sa minimalnom prednošću (4:3).

Golom raspoloženog Filipovića iz peterca Srbija je uspjela da povede sa 5:3 i zahvaljujući dobroj odbrani tokom te četvrtine održavala je prednost.

"Delfini" su i u nastavku ponovo stekla dva gola prednosti (9:7), ali je Hrvatska ubrzo izjednačila zahvaljujući golovima Nikše Dobuda, poslije kontrafaula i grešaka u napadu srpskog tima.

Filipović je, međutim, novim pogotkom, uspio u finišu da uvede Srbiju u poslednji kvartal sa "viškom" od jednog gola (10:9). To se ispostavilo kao velika prednost, budući da su Hrvati, žestokim napadima, pokušali da stignu do preokreta.

Filipović je tri minuta prije kraja bio siguran izvođač najstrože kazne, treći put na meču (12:10), a onda je Buljubašić, 30 sekundi kasnije, vratio nadu svom timu, obezbijedivši mu neizvjesnu završnicu.

Selekcija Srbije, oslabljena brojnim isključenjima, nije uspjela da iskoristi napad, ali u poslednjim sekundama ni Hrvati nisu bili precizni, što je "delfinima" donijelo plasman u finale.

Selekcija Srbije u finalu, u nedelju od 21 čas, igraće sa pobjednikom drugog polufinala u kome se sastaju Španija i SAD.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC