• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati: Kompleks polufinala za pobjedu Srbije

Loša igra, suđenje i "kompleks polufinala" hrvatskim vaterpolistima donijeli poraz od Srbije u polufinalu SP, ocjenjuju Hrvati.

 Hrvati: Kompleks polufinala za pobjedu Srbije Izvor: MONDO

Glavni uzročnici gubitka šanse da vaterpolo reprezentacija Hrvatske odbrani zlatnu medalju iz Melburna, odnosno poraza u polufinalnom meču od Srbije (12:11) na šampionatu svijeta u Rimu, su loša igra izabranika Ratka Rudića i kriterijum suđenja, ocijenili su hrvatski mediji.

"Sportske novosti" napominju da je tokom meča "prilika za prolazak u finale bilo više nego dovoljno", ali da hrvatski vaterpolisti "nisu bili na nivou važnosti meča".

"Segment igre u kojem smo do sada bili daleko najbolji na prvenstvu, odbrana, ovog puta nije funkcionisala. Primili smo previše lakih golova, što su Srbi iskoristili i zasluženo odlaze u finale", navodi komentator specijalizovanog sajta crowaterpolo.com

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i Hrvatske, Dubravko Šimenc, u svojoj kolumni u tiražnom "Večernjem listu" ističe da je šansa da se izbore produžeci izgubljena u posljednjem napadu, kada se na šut odlučio najmlađi igrač u bazenu - 19-godišnji Sandro Sukno.

"Selektoru Rudiću zamjerio bih što posljednji napad nije postavio tako da se pripemi šut za kapitena Samira Baraća, jer on ima rutinu za takve situacije", napisao je Šimenc, koga je jučerašnji meč podsjetio na dramnatično finale prvenstva u Evrope u Firenci 1999. godine.

"U toj utakmici Hrvatska je povela sa 5:1, a onda upala u 'divlji ritam' koji je odgovarao Mađarima. Slično se desilo i u polufinalu, pošto se sve odvijalo u korist Srbije", zaključak je Šimenca.

Izvještač "Vjesnika" iz Rima navodi da je Srbija bila bolja za jedan pogodak, ali da ni Hrvati "nisu bili bez šansi da se domognu finala".

"Tokom okršaja sa Srbijom nije funkcionisalo ništa što je krasilo Hrvatsku u dosadašnjem toku šampionata. Čitav meč odigran je u grču i u svakom napadu naša repreznatacija se mučila", razočarano konstatuje "Vjesnik".

Selektor Rudić je u izjavi za "Večernji list" konstatovao da je nakon početnog vođstva od 2:0 Hrvatska "lako izgubila kontrolu" nad situacijom u bazenu.

"Slobodno se može reći da je nervoza odnijela izuzetno važnu pobjedu. Suđenje ne bih posebno komentarisao, ali bilo je situacija u kojima smo prilično oštećeni", izjavio je Rudić i ocijenio da, prema njegovom mišljenju, "Srbija nije bila bolji rival".

Frano Karač ističe da su njegovi saigrači ponovo bili nesposobni da prevaziđu, kako je rekao, "stari kompleks igranja u polufinalu".

"Ponovo smo se uplašili gubitka medalje i zbog toga smo previše griješili. U ovoj utakmici 'hladna glava' je bila ta koja je trebala da presudi, a mi smo odigrali protiv svih dogovora", tvrdi Karač.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC