• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska ministarka traži 30.000 evra za Čavića

Iako 50 metara delfin nije olimpijska disciplina, Samardžić Marković će pokrenuti inicijativu da zlatni srpski plivač bude nagrađen.

 Srpska ministarka traži 30.000 evra za Čavića Izvor: MONDO

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković pokrenuće inicijativu da plivač Milorad Čavić dobije nagradu od 30.000 evra za osvajanje prve zlatne medalju za Srbiju na svjetskim prvenstvima u plivanju, saopštilo je pomenuto Ministarstvo.

Samardžić Marković će inicijativu pokrenuti na narednoj sjednici Vlade Srbije.

Na osnovu Uredbe o dodjeli nacionalnih priznanja i nagrada za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, sportisti dobijaju nagrade samo za medalje osvojene u olimpijskim disciplinama, a disciplina 50 metara delfin stilom nije olimpijska, kaže se u saopštenju.

"Milorad Čavić je postigao uspjeh koji mora biti adekvatno nagrađen, jer je osvajanjem zlata u ovoj trci na najbolji mogući način predstavio Srbiju u svijetu", ocijenila je Samardžić Marković.

Ona je naglasila da Čavićev uspjeh zahtijeva vanrednu inicijativu Srbije kako bi plivač, kome je Ministarstvo omladine i sporta već dodijelilo 247.500 evra za dosadašnje uspjehe, bio i ovaj put adekvatno nagrađen.

"Sport je ove godine sigurno najuspješnija djelatnost u našoj zemlji, najbolji brend koji Srbija trenutno ima i predstavlja odličan primjer promovisanja kuturnog identiteta nacije u cijelom svijetu", istakla je Samardžić Marković.

(FoNet, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC