• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (SP): Stigosmo do 35 rekorda

Za šest dana takmičenja na SP u Rimu oboreno je nevjerovatnih 35 svjetskih rekorda.

 PLIVANJE (SP): Stigosmo do 35 rekorda Izvor: MONDO

Šesti dan plivačkih takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Rimu obilježili su reprezentativci Srbije, Nađa Higl i Milorad Čavić.

Higl je priredila istinsku senzaciju i osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 prsno, pobijedivši do sada neprikosnovenu Amerikanku Rebeku Soni i svjetsku rekorderku Kanađanku Enmej Pirs.

Čavić je u polufinalu na 100 leptir uspio da obori svjetski rekord Amerikanca Majkla Felpsa, što je najava njihovog velikog obračuna u subotnjem finalu.

Najbolja sprinterka svijeta Njemica Brita Štefen (na slici) u finalu na 100 metara slobodno postavila je rekord u vremenu 52 sekunde i sedam stotinki i na taj način spostveni rekord, postavljen u nedelju u štafeti 4x100 metara, popravila za 15 stotih dijelova sekunde.

Nakon razočaranja na 100 metara leđno, kada se nije plasirao u finale, Amerikanac Aron Pirsol se iskupio na dvostruko dužoj dionici i sigurno trijumfovao, oborivši sopstveni svjetski rekord.

Pirson je na 200 leđno ostvario vrijeme od 1:51,92 minuta i tako rekord koji je postavio u finalu Olimpijskih igara u Pekingu popravio za čak sekundu u 16 stotinki. Brže od dosadašnjeg rekorda plivao je i drugoplasirani Japanac Riosuke Irie.

Holanđanka Malren Veldhuis rekord na 50 leptir oborila je u polufinalnoj trci isplivavši dužinu bazena za 25 sekundi i 28 stotinki. To je bilo pet stotih dijelova sekunde brže od rekorda koji je ona postavila 19. aprila ove godine na izbornom takmičenju u Amsterdamu.

Veldhuis se, međutim, radovala samo tri-četiri minuta, jer je u drugoj polufinalnoj trci Šveđanka Tereza Alshmar plivala još brže i bar do subotnjeg finala ona će biti svjetska rekorderka u vremenu 25 sekundi i sedam stotinki.

U finalu stafeta 4x200 slobodno za muškarce tim Sjedinjenih Američkih Država u sastavu Majkl Felps, Riki Berens, Dejvid Volters i Rajan Lohte, oborio je sopstveni svjetski rekord, pošto je u finalu ostvario vrijeme od 6,58,55 minuta.

Dosadašnji rekord bio je za samo jednu stotinku slabiji, a Amerikaci su ga postavili na Olimpijskim igrama u Pekingu.

U dosadašnjih šest dana na prvenstvu svijeta u Rimu oboreno je 35 svjetskih rekorda.

(Tanjug, MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC