• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP (RIM): Srbija ima dva zlata, čeka još dva

I Milorad Čavić i vaterpolisti Srbije imaju ogromne motive da u subotnjim finalima dođu do trona i revanširaju se rivalima, Felpsu i Špancima.

 SP (RIM): Srbija ima dva zlata, čeka još dva Izvor: MONDO

Milorad Čavić je donio prvu medalju sa svetskog prvenstva u istoriji srpskog plivanja (50 metara delfin). Kasnije je oborio i svjetski rekord (100 metara delfin).

Nađa Higl se u istoriju srpskog sporta upisala plasmanom u finale (200 metara prsno), a ono što je zatim uslijedilo, već je ušlo u legendu.

Srbija ima dva zlata iz Rima, a u subotu čeka još dva.

Čavić dugo čeka priliku za revanš. Skoro godinu dana. Toliko je prošlo otkako ga je na Majkl Felps dobio u antologijskoj pekinškoj trci na 100 metara delfin stilom.

I dočekao je šansu. Njih dvojica će u subotu u bazenu "Foro Italiko" plivati petu trku programa koji počinje u 18 sati.

Amerikanac sa osam olimpijskih zlata je uzdrman. Nijemac Pol Biderman ga je dobio na 200 metara slobodnim stilom i oteo mu rekord...

I Čavić mu je isto uradio, na duplo kraćoj dionici leptir stilom. Doduše, nisu imali direktan duel u polufinalu, ali ga je Srbin, sa rezultatskog aspekta, raznio. Ne samo da mu je srušio (svjetski) rekord, već je bio brži od njega čak 47 stotinki! I djeluje da može i brže.

Nema sumnje da će cijela Srbija, ali i rasijanje, biti kraj malih ekrana nešto poslije 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Sigurno je da će na istom mjestu biti i u 21 sat kada će "delfini" pokušati da Srbiji donesu prvo zlato sa Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Posljednja prepreka na putu do trona im je Španija, dužnik sa premijere.

Kao nasljednici odličja Srbije i Crne Gore i Jugoslavije, Srbija se diči sa tri trofeja namijenjenih najboljima na planeti, ali ipak će biti nešto posebno ako se na "Foro Italiku" ponovo začuje "Bože pravde".

(MONDO, foto Beta, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC