• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajna srpskih uspjeha? Trening na suvom!

Na Olimpijskim igrama u Pekingu, prošle godine, Srbija je u vodenim sportovima osvojila dvije medalje - Milorad Čavić srebro, a vaterpolisti bronzu.

 Tajna srpskih uspjeha? Trening na suvom! Izvor: MONDO

Iako se od tada ništa nije promijenilo nabolje, prije svega kada je riječ o uslovima u kojima treniraju plivači i plivačice, srpska ekspedicija će se sa Svjetskog prvenstva u Rimu vratiti sa četiri medalje, od čega tri zlatne.

Dakle, učinak je više nego duplo bolji.

"Sportski žurnal" je u svom nedjeljnom broju napravio sjajan potez. Anketirao je sportiste, trenere i funkcionere iz "nevodenih" sportova i evo kako su oni prokomentarisali žetvu medalja u bazenima kompleksa "Foro Italiko".

"Svijet ne zna za čudesnu srpsku formulu, da plivači treniraju na suvom. Gdje bi nam bio kraj kada bi imali gdje da plivaju", izjavio je proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj.

"Nadam se da će ovi rezultati konačno osvijestiti odgovorne da omoguće normalne uslove za trening plivača i vaterpolista", dodao je on.

Teniser Janko Tipsarević posebno je istakao Nađu Higl, za koju kaže da prethodno nije ni čuo.

"Da tako ni iz čega osvoji zlatnu medalju, zaista je fenomenalno. Neću da omalovažam Čavićeve podvige, ali on je svjetska klasa i od njega se tako nešto i očekivalo. Oduševljen sam i uspjehom vaterpolista. Cijela generacija je otišla, a oni su opet na vrhu".



Trener FK Vojvodina, Dragoslav Stepanović, smatra da je trijumf Higlove dobar znak za čitav srpski narod.

"Mala Nađa nas je sve obradovala, pogotovo što to nismo očekivali. Kada sam vidio njene roditelje kako se raduju, bio sam presrećan. Ona i svi ostali potvrdili su da se Srbi polako konsoliduju i da će ubuduće biti još više medalja".

Trofejni strateg KK Partizan, Duško Vujošević, kaže da ga "sve lijepo što se desi Srbiji čini radosnim".

"Kad je vaterpolo u pitanju, drago mi je zbog igrača, a posebno zbog (selektora Dejana) Udovičića. Jer, nezasluženo je doživio teške trenutke, dijlom u reprezentaciji, a posebno u klubu".


Heroji surovog života

Mitar Mrkela, nekadašnji as Crvene zvezde, a sada sportski direktor OFK Beograda, rekao je da se uspjesima na SP u Rimu "promijenila sportska karta Srbije".

"Ovo je još jedan dokaz da je Srbija prepuna talenata. Njihovi uspjesi svima pokazuju da se može napraviti dobar rezultat i sa malo ulaganja, ako se radi pošteno i srcem. Sve manje smo zemlja fudbala i košarke, do izražaja sada dolaze tenis i plivanje, zanimljivo je da su to individualni sportovi", kaže Mrkela.

Košarkaški stručnjak Božidar Maljković ispričao je anegdotu sa ulica Milana.

"Prošle godine sam šetao ulicom i pored Skale, u jednoj neuglednoj piceriji, vidio Čavića kako objeduje. Razmišljao sam da mu priđem, ali nisam ga poznavao i bilo mi je neugodno", prisjeća se Maljković.

"Djelovao mi je usamljeno na tom mjestu i simbolika je bila potpuna. Vjerovatno Felps prolazi pored takvih mjesta i ne gledajući ih, a kamoli da uđe. U toj surovosti života, Čavić i Higlova su izrasli u heroje i to Srbija nikada ne bi smjela da zaboravi".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC