• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojica najbolji teniser, Mladost najbolji klub

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Teniski savez RS uručio je nagrade najboljima u prošloj godini. Aleksa Milojica najbolji je senior, TK Mladost iz Banjaluka je najbolji klub, a ATP Čelendžer u Banjaluci najbolji je sportski događaj u 2014.

 Milojica najbolji teniser, Mladost najbolji klub Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nagrade su na svečanosti u Banjaluci uručene najboljim teniserima, klubovima, kao i pobjednicima takmičenja u organizaciji TS RS, a dodijeljena su i specijalna priznanja.

Pobjednik lige u konkurenciji do 12 godina je TK Borac, u konkurenciji do 16 godina najbolji je bio TK Banjaluka dok su u seniorskoj ligi najuspješniji bili teniseri TK Dr Mladen Stojanović iz Prijedora.

U Teniskom savezu zadovoljni su 2014. godinom koju su ocijenili kao vrlo uspješnu.

“Prethodna godina je bila na tragu onih prije nje, uvijek napravimo za dvadesetak odsto više. Jedan od turnira koji smo novi napravili je prvi Futures za žene u Banjaluci. Mišo i ekipa su napravili fenomenalan posao sa ATP Čelendžerom ali najbitnije je da puno djece igra, uspjeli smo da ona najbolje logistički podržimo u odlascima na međunarodne turnire Tenis Europe-a”, rekao je prdsjednik Stručnog odbora TSRS Mitja Tanjga.

Za najboljeg tenisera proglašen je Aleksa Milojica, član TK Dr Mladen Stojanović iz Prijedora.

“Ovo priznanje mi naravno mnogo znači i ono je dodatan motiv da što više treniram i ostvarujem što bolej rezultate u ovoj godini. U prošloj godini osvojio sam državno prvenstvo BiH i RS i to je dovelo da sam pozvan na jednu tenisku akademiju u SAD gdje sam trenirao četiri mjeseca”, rekao je Milojica.

Direktor TK Mladost iz Banjaluke Mišo Radaković primio je nagrade za najbolji klub, ali i kao director ATP Čelendžaer au Banjaluci koji je proglašen za najbolji sportski događaj u 2014. godini.

“Kao i prošle godine najbolji smo klub. Prošle godine imali smo stvarno odličan ATP Čelendžer zahvaljujući Viktoru Troickom koji je na fantastičan način odigrao i osvojio turnir, privukoa gledaoce i medije. Imali smo finale jednog ATP meča. Zadovoljni smo što smo dobili nagradu za humanist, među prvima smo priskočili u pomoć TK Doboj, na inicijativu Saše Trivića koji nas je okupio, tu nije bilo dileme da li ćemo svojim ličnim doprinosom i prisustvom pomoći da sesaniraju posljedice. Nadamo se da će ova godina biti kao protekla, ali bez prirodnih katastrofa”, rekao je Radaković.

Na svečanosti u Banjaluci redali su se mladi teniseri koji su primali nagrade za najbolje takmičare u svojim uzrastnim kategorijama.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od dobitnika je i Dražen Petrović, člana TK Olimp 2000 iz Banjaluke, koji je najbolji u kategoriji do 12. godina.

“S obzirom na rezultate koje sam ostvario očekivao sam ovu nagradu, ali puno mi znači. Treniram tennis od 2009. godine, a ove godine sam učestvovao sa reprezentacijom BiH na EP u Bukureštu i bili smo šesti”, rekao je Dražen.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog mladog tenisera je što on dolazi iz Prnjavora, grada koji nema teniski klub, ali to ga nije spriječilo da se bavi sportom koji voli.

“Putujem svaki dan na treninge u Banjaluku, a školu imam u međuvremenu, tako da moram da učim dok idem na treninge. Naporno je, ali trudim se, volim tenis i nije mi teško”, rekao je Dražen.

Za najboljeg trenera proglašen je Bojan Mićić iz TK Borac.

“Svakom treneru je ovakva nagrada motivacija i jedna satisfakcija, ali i odgovornost i nešto što ga tjera da napreduje i da ostavlja sebe na terenu zajedno sa tom djecom. Djeca su ta koja su najzaslužnija za bilo kakvu nagradu”, rekao je Mićić.

Da li na ovim prostorima ima novih Novaka, Viktora, Ana ili Jelena ne može da tvrdi, ali istakao je da teniskih talenata definitivno ima.

“Teško je govoriti o nekim novim svjetskim zvijezdama, ali talenata imamo i to pokazuju rezultati koje naša djeca ostvaruju na Tenis Europe turnirima gdje stižu do četvrtfinala i polufinala a naši takmičari do 14 godina su prvaci BiH, to pokazuje da imamo lijepu budućnost”, istakao je Mićić.

Teniski savez RS zahvalilo se i Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS na podršci, a savjetnik u ovom ministarstvu, Tomo Marić istakao je da se Banjaluka uspješno priključila teniskim događajima u svijetu id a sada imamo respektabilan evropski turnir u Banjaluci.

“Želim vam da nastavite ovako kako radite i da teniska priča bude prepoznatljiva za Banjaluku i RS”, rekao je Marić.

Priznanje za zaslužnog sportskog radnika pripalo je Vladi Blagojeviću, mlada teniserka Katarina Jokić dobitnik je specijalne nagrade za sportska dostignuća, a specijalnu nagradu za afirmaciju tenisa dobila je RTRS.

Na svečanosti u Banjaluci uručena su i priznanja onima koji su pomogli TK Doboj, u sanaciji šteta od poplava.

Najuspješniji teniseri po kategorijama su:

10 GODINA:
Nikola Zekić - TK Vidikovac
Jovana Đurić - TK Banjaluka

12 GODINA
Katarina Trivić - TK Banjaluka
Dražen Petrović - TK Bonito

14 GODINA
Vanja Dobrnjac - TK Borac
Milica Bojić - TK Banjaluka

16 GODINA
Zorica Spasojević - TK Mladost
Stefan Obradović - TK Banjaluka

18 GODINA
Njegoš Miletić - TK Foča

SENIORI
Aleksa Milojica - TK Dr Mladen Stojanović

VETERANI 30 +
Marko Kovačević - TK Gradiška

VETERANI 40 +
Zlatko Babić - TK Mladost

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC