• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir, Amel i Mirza se igrali na Vilsonovom

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trojica vrhunskih bh sportista Damir Džumhur, Mirza Teletović i Amel Tuka danas su se na Vilsonovom šetalištu družili i takmičili sa Sarajlijama u nekoliko disciplina.

 Damir Džumhur, Mirza Teletović i  Amel Tuka sa Sarajlijama na Vilsonovom šetalištu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Gosti manifestacije koju su podržale i Sportske igre mladih, bili su brojni gosti među kojima i muzičar Amel Curić, te Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kao i brojna djeca koja su imala priliku da se takmiče s našim sportistima.

Takmičili su se Damir, Amel i Mirza međusobno, s gostima i djecom u tenisu, košarci, "između dvije vatre", te trčanju..

Upravo je susret s sportskim zvijezdama san velikog broja mladih, a Sarajlijama se danas pružila prilika da vide neke od trenutno najboljih bh. sportista.

"Znam koliko sam na TV-u volio da gledam svoje najveće idole. Ja kao mlad nisam imao priliku da uživo vidim najbolje tenisere svijeta, ali evo sada djeca imaju priliku da budu s jako dobrim sportistima", kazao je Džumhur koji je ujedno i pokretač ove ideje.

"Ovo je moj grad i mislim da je bio red da ja pokrenem tu inicijativu. Amel i Mirza su dio toga jer su trenutno tu. Pretpostavljam da bi ovdje bio i Edin, ali on je na našu žalost u Rimu. Zaista, hvala njima što su izdvojili vrijeme da dođu ovdje", dodao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser kazao je se na ovaj način pokušava skrenuti pažnja na slaba ulaganja u bh. sport, ali i to da se dokaže mladima da iunatoč toga mogu uspjeti na sportskom ili bilo kojem drugom potručju ako se dovoljno trude.

"Cilj je da pokažemo da iz Bosne i Hercegovine mogu izaći veliki sportisti. Ja mislim da su to mnogi sportisti dokazali, a mi želimo da djeci približimo sport i dokažemo da je sve moguće", dodao je Džumhur.

Sličnog stava je i Amel Tuka, koji kaže da ne voli isticati sebe, ali da drugi na njegovom primjeru mogu dosta toga naučiti.

"Jednostavno imaju primjer da se sve može kada se hoće. Moja velika poruka je da kada vjeruju u sebe da se posvete maksimalno u sebe i da nikako ne odustaju", kazao je trenutno naš najbolji atletičar Amel Tuka i izrazio nadu da će ovakvih okupljanja biti i u drugim bh. gradovima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC