• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sviraj to ponovo Džumhure!

Autor mondo.ba

Bosanskohercegovački teniser izborio je u četvrtak plasman u polufinale čelendžera u Kazablanci pobijedivši Iniga Servantesa sa 2:1 u setovima 6:4, 3:6, 6:2.

  Španski igrač, inače 103. na reket planete, namučio je Džumhura u prvom setu, ali je Sarajlija brejkom u devetom gemu uspio da prvi dio igre riješi u svoju korist.

U drugom setu Servantes, koji je bio peti nosilac turnira u Maroku, uspio je da stigne do uzjednačenja, ali je Džumhur na startu trećeg seta osvojio brejk i sa još četiri vezana gema mirno prošao među četiri najbolja na turniru.

U polufinalu ga očekuje dvoboj sa Tare Danijelom iz Japana, koji je bio bolji od Tijema de Bakera takođe u tri seta i to poslije preokreta - 6:7, 6:4, 6:4.

Biće to prilika da se Džumhur revanšira Japancu, koji je na čelendžeru u njemačkom Braunšvajgu slavio rezultatom 2:1 u setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Podsjetimo, bh. teniser je na startu čelendžera u Kazablanci savladao Rumuna Adrijana Ungura (2:0), a potom i Egipćanina Mohameda Safata istim rezultatom.

Turnir u marokanskom gradu, poznatom po istoimenom filmu sa Hemfri Bogartom u glavnoj ulozi i čuvenoj rečenici "Sviraj to ponovo Sem", igra se za nagradni fond od 42.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC