• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više trening nego derbi: Partizan potopio Zvezdu

Autor mondo.rs

Crno-beli razbili "večitog" rivala - 15:3.

 Više trening nego derbi: Partizan potopio Zvezdu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Derbi je bio samo na papiru i u najavi utakmice. Čim je počeo, bilo je jasno ko će pobediti.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 15:3 (4:0, 4:1, 3:1, 4:1)

Šampion Srbije deklasirao je večitog rivala i naneo mu poraz koji potvrđuje trenutnu razliku u klasi dva tima. Ne tako davno - u finišu prošle sezone, ove dve ekipe igrale su polufinale plej-ofa na jednu loptu i rešile ga petercima.

Međutim, sada stvari stoje drugačije.

Strelci za crno-bele bili su Filip Radojević (4), Dimitrios Tikas,Gavril Subotić (3),Nikola Jakšić, Danilo Adžić, Marko Manojlović (2) Draško Gogov i Radomir Drašović (2).

Šampion je demonstrirao snagu i posle furioznog početka (4:0) stisao gas tek na kraju utakmice, za konačnih "plus 12", koji će brideti kao jak šamar na obrazu crveno-belih. Oni se ove sezone verovatno ne bi ni takmičili da nije bilo Partizanove pomoći u vidu šestorice pozajmljenih igrača i ustupanja bazena.

Dvojica od trojice strelaca Zvezde bili su upravo vaterpolisti kojih su se crno-beli prošlog leta odrekli - Nikola Radulović i Filip Janković. Uz njih, strelac za poraženi tim bio je Veljko Tankosić.

Trener crveno-belih Risto Maljković posmatrao je kako njegov tim tone praktično bez promene izraza lica i načina da reaguje na debakl ekipe, dok je Vladimir Vujasinović rotirao svoje crno-bele i čuvao im snagu za napornije izazove, kao što je gostovanje Pro Reku početkom novembra.

Večerašnjim trijumfom, Partizan je stigao do trećeg trijumfa u regionalnoj ligi, dok je Zvezda doživela treći poraz.

"Osnovni problem je naš početak utakmice. Nismo uopšte bili u meču od samog starta. Ušli smo bojažljivo. Ne mogu da kažem da smo ušli sa previše respekta, već je Partizan jednostavno pokazao više želje i lako poveo u prva četiri napada. Mi ni posle takvog neubedljivog starta nismo uspeli da podignemo nivo igre. Imamo problem u napadu. ovo je već treća utakmica u gostima gde dajemo tri gola, ali i pored toga imamo jako puno stvari na kojima bi trebalo da radimo", rekao je posle utakmice trener Zvezde Risto Maljković.

"Iskreno se nadam da bismo mogli do Fajnal-fora regionalne lige. Jedan od ciljeva nam je da pokušamo da se plasiramo na taj turnir. Da li ćemo to ostvariti, ne znam. Kao što sam rekao i pre utakmice, na dobrom smo putu, igramo sve bolje i bolje. Ekipa određeni ritam i postoji nivo igre. Uspeli smo da zadržimo koncetraciju ceo meč, sa jako malo izgubljenih lopti", izjavio je trener Partizana Vladimir Vujasinović.

Rezultati 5. kola:

Partizan - Crvena zvezda 15:3 (4:0, 4:1, 3:1, 4:1)
Jug - Mladost 15:9 (5:0, 4:2, 4:4, 2:3)
Mornar - Vojvodina 10:3 (4:2, 2:0, 2:0, 2:1)
Jadran Herceg Novi - Primorje 9:16 (1:4, 1:3, 4:5, 3:3)


Od 21 sat igraju POŠK i Radnički iz Kragujevca.


Tabela: Jug 15 bodova, Primorje 12, Jadran 12, Partizan 10, Mornar 6, Crvena zvezda 6, Mladost 4, Radnički 0, Vojvodina 0, POŠK 0.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE

- 15:3 Partizan dodaje gas u finišu. Gogov isplivava kontru i trese mrežu Zvezde za 12 golova razlike.

- 14:3 Drašović je ponovo strelac za Partizan. Trener Zvezde ne menja izraz lica. Doskorašnji igrač crveno-belih pogodio je sa distance, poslavši loptu u ćošak gola.

- 13:3 Filip Radivojević brzo vraća dvocifrenu prednost crno-belima. Do kraja je ostalo manje od četiri minuta.

- 12:3 Zvezda smanjuje razliku na devet golova. Strelac je Nikola Radulović, još jedan igrač Partizana koji igra među crveno-belima na pozajmici.

- Potpuno je opao ritam utakmice. Više i crno-beli ne insistiraju na brzim napadima.

- 12:2 Mihajlo Repanović isključen je i treći put i više se neće vraćati u bazen. Crno-beli odmah posle njegovog isplivavanja povećavaju prednost. Strelac je Manojlović.

Kraj treće četvrtine. U ovom periodu, rezultat je bio 3:1 za crno-bele.

- 11:2 - najveća prednost Partizana. Radojević je ponovo strelac. Vujasinović ponovo menja kompletnu postavu, izuzev golmana.

- Risto Maljković poziva tajm-aut i upućuje ka Eškertu akciju svog tima sa igračem više. On je jedini vaterpolista Zvezde koji je igrao za njegov tim i prošle sezone.

- Rističević "skida" Zvezdi peterac. Nije bio precizan Aleksandar Andrejević, a diskutabilan prekršaj dosuđen je Dimitriosu Tikasu.

- Na 2,48 do kraja treće četvrtine, Vujasinović traži tajm-aut da bi nacrtao akciju, jer će njegov tim sada napasti sa igračem više, zato što je Tankosić isključen.

- 10:2 Prvi gol za crno-bele postiže i Radomir Drašović, mladi bek koji je ovog leta prešao iz Zvezde u Partizan.

- 9:2 Drugi gol za Zvezdu postiže Filip Janković, jedan od igrača Partizana koji nosi crveno-belu kapicu na pozajmici.

- 9:1 Jakšić pogađa prečku, Darko Manojlović je čeka kraj stative i ubacuje u mrežu. Njegov prvi gol večeras.

- Poluvreme na Banjici. Dok ovaj meč protiče mirno, Vojvodina je već odigrala svoju utakmicu 5. kola i izgubila u Splitu od Mornara 10:3. Na istom bazenu, u petak od 21.00 igraće i Radnički iz Kragujevca, protiv POŠK-a.

Druga četvrtina: 4:1

- 8:1 - Posle 15 minuta igre, "upisuje" se i Zvezda. Strelac je Veljko Tankosić.

- 8:0 - Prednost Partizana raste. Subotić koristi i drugu situaciju domaćih sa igračem više. Vujasinović je prethodno pozvao tajm-aut i nacrtao akciju, koju su njegovi igrači i izveli sa "pola gasa".

- 7:0 za crno-bele. Ponovo je strelac Radojević. Trener Zvezde Risto Maljković jako je ljut na ekipu.

- 6:0 za Partizan. Strelac je Danilo Adžić, letošnje pojačanje crno-belih iz Primorca i mladi reprezentativac Crne Gore. Vujasinović je zamenio kompletnu postavu posle ovog gola. U bazenu je i dalje samo golman Rističević.

- 5:0 za crno-bele. Ponovo je strelac Subotić. Pogodio je udarcem odmah posle pretrpljenog faula.

Na kraju prve četvrtine, rezultat je bio 4:0 za Partizan.

Golove za crno-bele postigli su Filip Radojević 4, Dimitrios Tikas,Gavril Subotić 3,Nikola Jakšić i Danilo Adžić, Marko Manojlović 2 i Radomir Drašović 2, Draško Gogov.

Za Zvezdu su pogodili Veljko Tankosić, Nikola Radulović i Filip Janković.

"Gosti" su bili najbliži golu u pretposlednjem minutu četvrtine, kada su pogodili prečku. U poslednjem napadu, Nikola Japundžić nije iskoristio zicer pred golom crno-belih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC