• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u Parizu: Podseća na 2014...

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta u prvim mečevima bi mogao da se sastane sa rivalima koje je prošle godine pobeđivao na putu ka trofeju.

Masters u Parizu za većinu tenisera će biti poslednji u 2015. godini, pa treba očekivati da svi kojima je posle naporne sezone ostalo snage i motiva, upravo u narednih nedelju dana pruže maksimum i pokušaju da odu na odmor sa pozitivnim utiskom.

Novak Đoković biće od 15. novembra i na "ATP Vorld Tur finalu" u Londonu, ali nema sumnje da će u Parizu probati da odgovori visokim standardima koje je sam postavio.

Uostalom, braniće titulu i bodove osvojene prošle jeseni, a tu je i oreol nepobedivosti, koji nosi od finala Sinsinatija, sredinom avgusta, kada je pretrpeo poslednji poraz (od Rodžera Federera).

Kao što je uobičajeno, Novak će biti slobodan u prvom kolu i posebnu pažnju obratiti na meč Filip Kolšrajber - Tomaž Beluči, čijeg pobednika će sačekati u drugoj rundi.

Međusobni skor sa Nemcem (7:1) i Brazilcem (4:0) mu je impresivan, ali reč je o veteranima koji se ne smeju potceniti.

Eventualno treće kolo donosi mu susret sa nekim od domaćih tenisera, koji će biti specifičan upravo zbog atmosfere u dvorani "Bersi". Ostaje da se vidi da li će to biti Žil Simon (slobodan na startu), Gael Monfis ili Benoa Per (par prvog kola)... Ako bude Monfis, a pre njega i Kolšrajber, onda će Novakov raspored biti identičan onom sa početka prošlogodišnjeg Mastersa u Parizu.

Tada je Kolšrajbera pobedio 6:3, 6:4, Monfisa 6:3, 7:6, pa se u četvrtfinalu sastao sa Endijem Marejom, koji je u međuvremenu postao drugi reket sveta. Zato je ove godine okršaj Đoković - Marej moguć tek u finalu.

Ako se plasira među osam najboljih, realno je da Novak odmeri snage sa Congom ili Berdihom, a u polufinalu sa Vavrinkom ili Nadalom. Mareju bi najozbiljniji protivnik na putu do finala mogao da bude Federer.

Siguran učesnik turnira od Srba je još Viktor Troicki, koji se na startu sastaje sa Amerikancem Džekom Sokom. Ako savlada odličnog servera, čekaće ga Felisijano Lopez u drugom kolu.

Dušan Lajović prošao je prvu rundu kvalifikacija i do mesta u glavnom žrebu deli ga Francuz Matje, koga je pre nedelju dana pobedio u kvalifikacijama za turnir u Bazelu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC