• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džej Džej: Igraću još za reprezentaciju

Autor mondo.rs

Jelena Janković i pored toga što se 2012. oprostila od nastupa za Fed kup tim, tvrdi da još nije rekla poslednju reč u selekciji Srbije

 Jelena Janković o nastupima u Fed kup timu Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Jelena Janković je posvećena nastupima na WTA turu, gde je ove godine osvojila dve titule, u finišu - u Gvangžuu i Hongkongu.

Osim toga Jelena razmišlja i o reprezentativnim nastupima za Fed kup selekciju Srbije.

Iako je 2012. godine, posle poraza u finalu Svetske grupe od Češke u Pragu, nagovestila završetak karijere u nacionalnom timu, Džej Džej se posle tri godine pauze ipak vratila pod zastavu Srbije.

Ona je u aprilu na meču za povratak Srbije u Svetsku grupu II protiv Paragvaja bila na spisku selektora Tatjane Ječmenice Jevtić, i uz ekipu u Novom Sadu, ali zbog povrede nije bila spremna da igra.

Nagoveštava da bi konačno mogla da zaigra za Srbiju u februaru protiv Španije u prvom kolu Fed kupa u Kraljevu.

"Naravno da ću igrati na tom meču. Radujem se tom teškom duelu, ali i što ćemo igrati u srcu Šumadije. Nikada Fed kup tim nije igrao u tom delu Srbije i sigurna sam da će atmosfera biti savršena. Očekujem da ćemo imati veliku podršku publike koju su imali i naši igrači u Dejvis kupu. Imaćemo teškog protivnika, ali ako Srbija zaigra u najjačem sastavu nadam se najboljem", rekla je u intervjuu za "Sportski žurnal" Jelena.

Ona je objasnila da je reprezentacija za nju i dalje imperativ.

"Oduvek sam bila timski igrač, teniserka kojoj je nacionalni dres uvek bio na prvom mestu. Igrala sam i povređena, i kad sam primala blokade za bolove u leđima, čak i završavala meč na jednoj nozi, kao u Košicama. Te trenutke, iako bolne, ne bih menjala ni za šta u mojoj karijeri, ni za jednu titulu... Reprezentacija je moj imperativ", naglasila je Jankovićeva.

Ona je objasnila kako je došlo do toga da pre tri godine najavi kraj reprezentativne karijere.

"Najteže mi je bilo u finalu u Pragu 2012. kada nam je izmakla titula u Fed kupu. Tada sam se povukla jer sam smatrala da mlade igračice treba da osete šta znači igrati za svoju zemlju i kolika je to odgovornost i borba za nacionalni uspeh. Mislila sam da se neću više vratiti i zbog toga što je moje telo posle raznoraznih povreda bilo rovito, tako da ni na turnirima nisam imala uspeha. Priznajem da sam pogrešila jer jedno je misliti, a drugo ono što osećaš", rekla je Džej Džej.

Ona će imati dodatni motiv na meču u februaru, jer ukoliko zaigra u Kraljevu protiv Španije, Jelena Janković postaće rekorder naše zemlje po broju pobeda, odigranih mečeva, ali godina nastupa u Fed kupu, uključujući i igračice koje su ranije nastupale pod zastavom SFRJ.

"Teško mi je palo kad je naša reprezentacija ispala iz Svetske grupe i osetila sam potrebu da pomognem da se vratimo tamo gde mislim da zaslužujemo da budemo. Želim još da se takmičim za našu zemlju i da na kraju raširim zastavu Srbije kao znak pobede. To su trenuci koje svaki igrač nosi u srcu. To su posebni momenti koji me ispunjavaju i koji su mi uvek bili na prvom mestu. Činjenica da ću oboriti rekord protiv na meču protiv Španije kao igračica sa najvećim brojem igara za svoju zemlju čini me veoma ponosnom i srećnom", naglasila je Jelena Janković, koja u Fed kupu ima skor od 34 pobede i 14 poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC