• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenuo i Novak!

Autor mondo.rs

Protivnik i partija po meri za početak turnira Masters 1000 serije u Parizu, gde su "živa" sva tri srpska predstavnika u singlu...

Svetski "Broj 1" uspešno je započeo odbranu još jedne titule osvojene prošle jeseni.

U 2. kolu Mastersa u Parizu, pretposlednjeg turnira u 2015. godini: (1) Novak Đoković - Tomas Beluči (Brazil, 40. na ATP listi) 7:5, 6:3.

Đoković je izašao na teren dvorane "Bersi" 16 dana nakon što je u finalu Mastersa u Šangaju nadigrao Žoa-Vilfreda Congu i osvojio treću titulu u nizu, posle trijumfa na US Openu i potom u Pekingu.

Beluči mu nikada nije bio lak rival, ali od njega takođe nikada nije izgubio (sada je 5:0).

I ovaj meč protekao je u skladu sa te dve teze.

Brazilac je prvi napravio brejk, poveo 2:3 u prvom setu, ali je Novak odmah anulirao njegovu prednost i posle propuštene brejk lopte za preokret na 5:3, dočekao šansu kada je Beluči servirao za ulazak u "taj brejk".

Drugi set bio je već stvar rutine za najboljeg tenisera sveta.

Sigurno je osvajao gemove na svoj servis, naizgled nije pokazivao ambiciju da ozbiljnije napadne servis protivnika, da bi u osmom gemu kod 30:30 njegova loptica "liznula" osnovnu liniju, da bi udarac Belučija kod 30:40 završio koji centimetar u autu.

Više nego dovoljno za osvajanje drugog seta i pobedu, koja Novaka vodi na nekog od francuskih tenisera u trećem setu, boljeg iz meča Benoa Per - Žil Simon.

Per je u prvoj rundi napravio iznenađenje izbacivši Gaela Monfisa, koji je igrao sasvim dobro prethodnih nedelja.

U prethodna tri finala, Đoković je redom pobeđivao Gaela Mondisa, Davida Ferera i Miloša Raonića, a 58. ATP titulu u karijeri, odnosno 26. Masters titulu.

Na "večnoj listi", Nadal je trenutno prvi sa 27, Đoković je drugi sa 25, a Rodžer Federer treći sa 24.

Iza su ostali Ivan Lendl (22), Džon Mekinro (19), Džimi Konors (17), Andre Agasi (17), Bjern Borg (15), Boris Beker (13), Pit Sampras (11), Endi Marej (11), itd.

Srpski teniser osvajao je Pariz 2009, 2013. i 2014. godine.

Kada završi posao u "gradu svetlosti" - nadamo se uspešno - čeka ga još odbrana trona na velikom finalu sezone, završnom Masters kupu u Londonu, u "O2 Areni" (zvanično se zove "ATP Vorld Tur finale").

Po završetku turneje po Kini, gde je povratio "duplu krunu" u Pekingu i Šangaju, Novak je napravio pauzu i preskočio turnire u Beču, Valensiji, Bazelu, dok je konkurencija uglavnom bila aktivna i sakupljala bodove, što za ATP listu, što za ATP trku, u nadi da će se izboriti za London.

Kasnije, na turniru čiji će šampion osvojiti 571.355 evra i 1.000 ATP bodova, Novaku bi protivnici mogli da budu (9) Žo-Vilfred Conga ili (5) Tomaš Berdih, a kasnije i (4) Sten Vavrinka odnosno (7) Rafael Nadal.

U konkurenciji su još (11) Kevin Anderson i (15) Felisijano Lopez.

Mečeve drugog kola u sredu će odigrati Dušan Lajović od 10.30 protiv Belgijanca Davida Gofana i Viktor Troicki u popodnevnim časovima protiv Španca Felisijana Lopeza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC