• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska bez kriterijuma daje novac za sport!

Autor mondo.ba

Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske novac iz budžeta namijenjen sportistima troši bez ikakvih kriterijuma i bez ikakvog uvida javnosti!

  Banjalučki "EuroBlic" piše u četvrtak da se jasno vidi da ne postoje nikakvi kriterijumi raspodjele novca iz budžeta kad je riječ o sportu, a za ilustraciju navodi teniske turnire - fjučerse.

Naime, turniri identičnog ranga dobili su potpuno različitu svotu - Doboj (10.000 KM), Prijedor (6.000 KM) i Banjaluka (4.000 KM).

Bez obzira što je ženski turnir "Banjaluka ladies open" uvršten u manifestacije od značaja za RS, dobio je manju novčanu podršku od recimo Kik-boks kluba Igman iz Foče (5.000 KM) za organizaciju prvenstva BiH u ovom neolimpijskom sportu.

Ili čak od Košarkaškog kluba Sevicijum iz Gradiške (5.000 KM), koji se takmiči u Drugoj ligi RS!?

KK Veteran, koji se nigdje ne takmiči, dobio je tri hiljade KM da organizuje turnir košarkaških veterana, a Rafting klubu Kanjon je odobreno 5.000 KM za "školu raftinga".

ODGOVOR MINISTARSTVA

"U toku su konkursi kojima se raspodjeljuje 50 odsto ukupnog budžeta za sport i biće završeni u narednih 30 dana. Zbog kompletnosti podataka i ukupne slike u finansiranju sporta u RS u 2015. godini podaci će biti poznati nakon izvršenog izbora po konkursima", naveli su press službe Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

Jedan od osnivača Teniskog kluba Banjaluka Saša Trivić ogorčen je na Ministarstvo zbog ovog odnosa prema sportu.

"U Ministarstvu niko ne vodi računa na koji način se troše budžetska sredstva, odnosno novac građana! Pare se dijele bez ikakvih kriterijuma, pa se događa da manifestacija od interesa za Srpsku dobije podršku kao nižerazredni klub ili amaterski kolektiv. Uopšte ne vidimo da Ministarstvo vodi brigu o mladima i razvoju sporta", rekao je Trivić banjalučkom listu.

List "EuroBlic" dalje piše da da tvrdnja da se 50% ukupnog budžeta raspoređuje sportu nije istinita!

"Ukupan budžet za sport iznosi 2.158.000 KM, a sportskim organizacijama je namijenjeno okruglo milion KM. Suma od 340.000 KM, koja se dijeli ovim konkursima ne predstavlja 50 odsto", naglasio je banjalučki dnevnik.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ipsilom

Pare se dijele identično kao i u drugim sektorima - mora biti za drugare iz stranke i koalicije, a opoziciji se daje "šta se mora". Šipak dobiju entuzijasti i oni koji zaista žele da unaprijede taj sektor.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC