• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković preskočio 198 centimetara visoku prepreku!

Autor mondo.rs

Stari rival, stari ishod. Ali, tek posle dva taj-brejka i mnogo preokreta. Bravo, majstore!

(1) Novak Đoković – (5) Tomaš Berdih, 22. put! Ipak, očekivan ishod! Ali, ne bez borbe i velikog otpora koji je pružio 198 centimetara visoki Čeh.

Nole je ovog puta izbacio velikog prijatelja i povremenog sparing partnera u bobrbi za polufinale pretposlednjeg turnira u sezoni, Mastersa u Parizu. Dalje ide bolji.

Rezultat – 7:6 (7:3), 7:6 (10:8) za branioca titule i trostrukog šampiona pariskog Mastersa.

Đoković će se boriti za četvrto finale Pariza sa boljim iz meča (4) Sten Vavrinka – (7) Rafael Nadal, dok je drugo polufinale poznato i sastaće se (2) Endi Marej i (8) David Ferer.

Đoković sada ima 20:2 protiv visokog Čeha, od kojeg nema poraz od četvrtfinala Mastersa u Rimu, odigranog u maju 2013. godine. Od tada, 6:0 za Srbina, koji je do treće runde 3.830.295 evra vrednog turnira u "Bersiju" stigao pobedama nad Tomašom Belučijem i (14) Žilom Simonom.


PRVI SET

Đoković je do 1:0 stigao tek u taj-brejku, nakon što je bio impresivan na svoj servis u prvih pet navrata. Do 5:5, uz jednu propuštenu brejk loptu Đokovića u trećem gemu, stiglo se a da je Berdih osvojio samo četiri poena kada bi Novak servirao. Međutim...

Kada je Tomaš odoleo i poveo 5:6, Nole je stigao na poen od taj brejk, bilo je 40:15 i tada je nerazumljivo stao – Berdih je izborio djus i potom set loptu, ali se Đoković dobrim servisima i diktiranjem tempa u poenima izvukao i odveo set u taj-brejk, a tamo je bio siguran – 7:3 za 1:0.

DRUGI SET

Bez ijedne brejk lopte, na obe strane, ušlo se u novi taj-brejk. Samo je jednom, pri rezultatu 2:2, na servis Đokovića, odigran "djus", ali je i taj gem otišao na stranu servera. U taj-brejku, Novak je imao 5:3, Tomaš preokrenuo na 5:6, posle čega je izbacio Noleta s terena i poslao čist forhend u aut.

Međutim, sjajnom bekhend paralelom, napravio je mini brejk, stigao do nove set lopte – 6:7 i ovog puta imao dva servisa u nizu, ali mu je Đoković oba puta uzeo poen, vešto i smireno, a onda i sam poslao forhend u aut sa osnovne linije za novo izjednačenje – 8:8.

Hrabru igru Čeh jednostavno nije umeo da iskoristi. Diktirao je tempo i umalo slomio Đokovića u 17. taj-brejk poenu, a onda forhend paralelu poslao u aut, u trenutku kada je naš as već bio ispao iz "razmene", što je moralo da bude kažnjeno.

Kada je Berdih promašio prvi servis na 9:8 za Đokovića, najbolji riterner sveta poslao mu je lopticu pod noge i potom preuzeo inicijativu u poenu, za polufinale, ali...

...tako nije mislio linijski sudija! Čist Đokovićev viner za 10:8 i 2:0, arbitar je proglasio za aut, Novak tražio "čelendž" i poništio odluku, ali avaj – morao je ispočetka da gradi poen za pobedu i uspeo je – odmah posle riterna, Berih je zakucao loptu u mrežu i predao se, 20. put u 22. susreta sa "Brojem 1".

Teška, ali važna pobeda najboljeg srpskog sportiste svih vremena!

Đoković se bori za 26. Masters turnir u karijeri, čime bi rekorderu Rafaelu Nadalu prišao samo na trofej zaostatka i odmakao Rodžeru Federeru na dva trijumfa "razlike". Đoković od poraza od Federera u finalu Mastersa u Sinsinatiju (avgust) i dalje nema poraz na ATP turu, a trijumf nad Simonom juče bio mu je 20. uzastopni u pohodu na tri titule u nizu: US Open, Peking i Šangaj.

U duel sa Berdihom, Đoković je ušao sa skorom 75-5 u 2015. godini, a ukoliko uspe da odbrani titulu u Parizu, braniće je i u Londonu na finalu Masters serije, u "O2 Areni". Taj turnir počinje 15. novembra.

REZULTATI:

(1) Novak Đoković – (5) Tomaš Berdih 7:6, 7:6
(4) Sten Vavrinka – (7) Rafael Nadal kasnije

(8) David Ferer – (13) Džon Izner 6:3, 6:7, 6:2
(2) Endi Marej – (10) Rišar Gaske 7:6, 3:6, 6:3

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC