• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej čeka Đokovića u prvom pariskom finalu!

Autor mondo.rs

Marej u Parizu do danas nije imao finale, ni na Rolan Garosu, ni na Mastersu, ali je iskoristio greške Ferera i stigao na korak do titule. Protiv koga će igrati u nedelju?

(2) Endi Marej, prilično lako i uz obilatu pomoć (8) Davida Ferera, plasirao se u sedmo finale u 2015. godini, u kojem će u nedelji, videćemo protiv koga, igrati za petu titulu ove sezone.

U prvom polufinalu Mastersa u Parizu, u "Bersiju", Škot je koristio i svoje znanje i silne greške Španca u ključnim poenima, kada je tenzija bila velika, tako da se do meča vrednog 653.700 evra i 1.000 ATP bodova, domogao u dva seta – 6:4, 6:3.

U oba seta, i prednost i nekoliko brejk šansi imao je Ferer, ali je Marej dobijao najvažnije poene, pa se prvi put u karijeri domogao finala na pariskom Mastersu, pretposlednjem turniru sezone, posle čega samo još osam najboljih u kalendarskoj godini igraju završni turnir godine, Finale Masters serije u Londonu.

Ovo je Mareju bila 11. pobeda u 17 mečeva sa Fererom, a četvrta u nizu. U finalu će se sastati sa boljim iz meča (1) Novak Đoković – (4) Sten Vavrinka.

Ukoliko zvanični šampion, Đoković, pobedi kasnije u toku dana, biće to 30. duel između dvojice vršnjaka, a Novak trenutno vodi protiv Endija 20:9 i ima devet pobeda u poslednjih deset meča sa velikim rivalom.

U prvom setu, Marej je prvi napravio brejk i poveo 3:1, da bi Ferer vezao četiri gema u nizu i preokrenuo na 3:4, kada je imao četiri brejk lopte za 3:5. Nije ih iskoristio, Škot je izjednačio na 4:4, a koliko se Španac potresao zbog toga najbolje govori naredni gem koji je na svoj servis izgubio sa nulom – brejk Mareja za 5:4 i potom rutinski gem za 1:0 u setovima.

U drugom, Ferer je imao brejk loptu za 2:0, iskoristio je brejk loptu za 3:1 i potpuno stao – narednih pet gemova osvojio je pobednik Minhena, Madrida, Kvinsa i Montreala, koji će se u nedelju popodne boriti za 12. Masters titulu u karijeri, čime bi pretekao Pita Samprasa na desetoj poziciji večne liste i prišao na trofej iza Borisa Bekera, koji je deveti.

Prvi je Rafael Nadal sa 27, drugi Đoković sa 25, treći Rodžer Federer sa 24, a potom slede Ivan Lendl (22), Džon Mekinro (19), Džimi Konors (17), Andre Agasi (17) i Bjern Borg (15).


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC