• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kem Njuton – heroj ili antiheroj?

Autor mondo.rs

Sportista u Evropi teško da bi sebi smeo da dozvoli ono što je kvoterbek Karoline uradio i, čak, dobio simpatije dela javnosti.

NFL, MLB i NBA su lige – igrača!

Sve se vrti oko njih, pojedinaca, pa im je tako dozvoljeno mnogo, mnogo više nego kolegama iz vrhunskog evropskog sporta, gde se navijači pre svega vezuju za klubove.

Poslednji primer koji dokazuje ovu tezu stiže iz NFL lige gde je zvezda lige u usponu, kvoterbek Kem Njuton, podlegao euforiji zbog susreta sa starijim, poznatijim kolegom, Aronom Rodžersom, vlasnikom MVP titule iz prošle sezone.

Na kraju, Njuton je uz fantastičnih 297 bačenih jardi, poveo Karolina Panterse do nove, osme pobede u osam mečeva – 37:29, i poručio Rodžersu i Grin Bej Pekersima da nemaju šta da traže na "Benk of Amerika stadionu" i sve bi to bilo sjajno da pre početka derbija Njuton otrgao zastavu jednom navijaču gostujuće ekipe!

Zašto?

Kaže: "Osećam da je moja dužnost da čuvam ovu kuću. Nije se radilo o cepanju zastave. Radilo se o poštovanju".

I to je prihvaćeno kao objašnjenje...

Navijači Pekersa, najstarijeg kluba u NFL i jednog od najtrofejnijih franšiza, spadaju u najzagriženije i sa severa Mičigen jezera bez problema putuju u druge najudaljenije gradove u SAD. Organizovani su dobro, uvek uspeju da kupe ulaznice i ne ostavljaju svoj tim bez podrške i kada igraju na čuvenom "Lembo fildu", i kada igraju u gostima.

Nigde im se, verovatno, nije dogodilo da im igrač protivničkog kluba oduzme zastavu.

Njuton je, međutim, to shvatio kao – uvredu!

"Smatramo privilegijom što imamo prednost da igramo na 'Benk of Amerika stadionu', što igramo ispred navijača Karoline svake nedelje", obrazložio je nemušto i pobrao simpatije među fanovima svog tima, ali naišao na talas osude među navijačima konkurentskih klubova.

Mediji su objavili da je vlasnik zastave, Majk Dobs iz Fajetvila, otišao u policiju i prijavio ceo slučaj, smatrajući da mu je zastava – ukradena. Podneo je prijavu i rekao da je potrošio 500 dolara da je sašije, kao i da želi zastavu nazad.

"Bio sam šokiran. Šokiran", rekao je Dobs za lokalni "Observer".

Najzanimljiviju opservaciju Njuton je dao na kraju svog izlaganja.

"Igrali smo u Grin Beju prošle godine i nisam video zastavu na kojoj piše: 'Ovo je teritorija Pantersa'. Prolazio sam pored, natpis je bio iritirajući. Pomislio sam, ili će neko da skine ovo ili ću to biti ja. Nije to nepoštovanje ni prema kome, naprotiv. To je poštovanje prema ovom stadionu. Svi znamo kako se formiraju gangovi, teritorije, svi znamo pravila... Ne možete da sedite ovde i prodajete 'vuper' u Mekdonaldsu".

"Jednostavno, ne pristaje ta zastava. Ništa lično ni prema jednom navijaču Grin Beja, samo je pitanje poštovanja".

Njuton ima 26 godina, rođen je u Atlanti, Džordžija, a za NFL franšizu iz Šarlota igra od 2011. godine i sve je bolji i bolji.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC