• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuka i Kimani najbolji atletičari u 2015.

Autori mondo.ba Autori Agencije

Amel Tuka i Lusija Kimani najbolji su atletičari BiH u 2015. godini.

Skupština Atletskog saveza BiH dodijelila im je priznanja za najbolje pojedince na sjednici održanoj proteklog vikenda.

Rusmir Malkočević je najbolji atletičar u kategoriji juniora, a Nikolija Stanivuković u kategoriji juniorki, dok su u kategoriji mađih juniora to priznanje dobili Belmin Mrkanović i Mediha Salkić.

Najbolji atletski trener BIH u 2015. godini je Jasmin Mujić, a Borislav Đurđević je proglašen najboljim atletskim radnikom.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju atletike u BiH osvojio je Nijaz Kapetanović.

Specijalno priznanje za ostvarene plasmane na međunarodnim takmičenjima u 2015. godini dobili su Dušan Babić, Tanja Marković, Gorana Cvijetić, Dejan Mileusnić, Marko Jovičić, Mladena Petrušić, Osman Junuzović, Mesud Pezer, Mahir Kurtalić, Bojan Stanišić, Katarina Lemez i Rahima Zukić.

Najbolji klubovi su AK Borac Banja Luka u konkurenciji žena i AK Zenica u konkurenciji muškaraca.

Neđo Đurović je dobio priznanje za ukupan doprinos razvoju atletike, Radislavka Račić za žene lidere u atletici, a Nebojša Matijević za izuzetan trenerski rad.

Upravni odbor AS BiH ocijenio je protekli period za bh. atletiku kao jedan od najsupješnijih u istoriji ovog Saveza, te naglasio da su u tom višegodišnjem vremenskom periodu, uprkos svim teškoćama i izostanku kvalitetne podrške države, postignuti istorijski rezultati.

''Zlatni period'' bh. atletike počeo je srebrnom medaljom Hamze Alića na evropskom dvoranskom prvenstvu 2013. godine u Geteborgu, nastavljen je brojnim uspjesima bh. atletičara među kojima i zlatom Mesuda Pezera na evropskom juniorskom prvenstvu Rijetiju iste godine, a zaključen je bronzom Amela Tuke na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Pekingu, što je ocijenjeno kao najveći rezultat u istoriji bh. atletike.

Na prijedlog entitetskih atletskih saveza, u naredne četiri godine na funkcijama predsjednika i potpredsjednika smjenjivaće se Suad Kaknjo, Goran Bošnjak i Đurđica Šišul, s tim da će u prvih 16 mjeseci predsjednik biti Suad Kaknjo.

Za članove Upravnog odbora izabrani su još: Hajrudin Buza, Neđo Đurović, Borislav Đurđević, Vahida Kozić, Željko Petrović i Bojan Ubiparip. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Vinko Galušić, Mehmed Lokmić i Krsto Petrić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC