• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (EP): Baksuzni Šorak i "ubica" Hošu

Autor mondo.rs

Stefan Šorak ostao na korak od finala EP na 400 metara slobodno. Mađarica na 400 metara mešovito postavila novi svetski i evropski rekord

Srpski plivači Stefan Šorak i Vuk Čelić ostali su "za dlaku kratki" za finale Evropskog prvenstva u 25-metarskim bazenima u Izraelu u trci na 400 metara slobodnim stilom.

Šorak je ostvario vreme 3:43,69 minuta i zauzeo je ukupno deseto mesto u kvalifikacijama, dok je Čelić završio odmah iza njega (3:44,24).

Šorak je druga rezerva uoči finalne trke koja je na programu večeras od 17.02 časova, iza Slovenca Martina Baua, koji je završio ukupno kao deveti (3:43,62).

Anja Crevar takođe nije uspela da se kvalifikuje za finale u trci na 400 metara mešovito. Ona je ostvarila za gotovo tri sekunde lošiji rezultat od svog najboljeg vremena - 4:43, 07 minuta, što je bilo dovoljno tek za 18. mesto, od ukupno 23 takmičarke koliko ih je završilo trku.

Prvo mesto u kvalifikacijama ubedljivo je zauzela Katinka Hošu i to novim svetskim rekordom u toj disciplini!

Mađarica je zabeležila rezultat 4:19,46 minuta i tako sa svetskog i evropskog trona skinula Mireiju Belmonte Garsiju iz Španije, koja je bila nedodirljiva poslednjih godinu dana.

Hošu je za 40 stotinki popravila svetski i evropski rekord Belmonte Garsije, koji je ona zabeležila u demebru prošle godine u Dohi. Ujedno Hošu je postavila i novi rekord šampionata, čiji je vlasnik poslednje dve godine isto bila Belmonte Garsija.

Podbacio je i Petar Petrović u kvalifikacijama na 200 metara leđno. Srpski plivač koji je imao 16. ulazno vreme završio je trku za 1:58,46 minuta, što je skoro četiri sekunde slabije od njegovog najboljeg rezultata, pa je zauzeo tek 31. mesto u ukupnom plasmanu.

On je za 8.13 sekundi imao lošije vreme od najboljeg u kvalifikacijama Jakova Jan Tumarkina iz Izraela (1:50,33).

Prvog dana takmičenja od ukupno pet srpskih plivača kvalifikacije je uspešno prošao samo Ivan Lenđer u trci na 100 metara delfin i izborio plasman u polufinale, koje je večeras na programu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC