• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: Sportisti Kosova na prvenstvu u Zrenjaninu!

Autor mondo.rs

Na Balkanskom šampionatu u tekvondou u Zrenjaninu tokom vikenda učestvovaće i reprezentativci Kosova i to pod svojom zastavom

Takozvana država Kosovo nastupaće 5. i 6. decembra na Balkanskom prvenstvu u tekvondou u Zrenjaninu. Prvi put će zvanično delegacija te države gostovati u Srbiji, prenosi "Sport".

Generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Zoran Ćendić potvrdio je da će takmičari sa Kosova učestvovati na šampionatu Balkana, jer su zvanično članovi Balkanske tekvondo unije i već su učestvovali na takmičenjima.

Ovo će biti prvi put da se jedni preko puta drugih nađu reprezentativci Srbije i samoproglašene države Kosovo, pošto su se u prethodnom periodu sastajali klubovi u nekim sportovima.

Olimpijska šampionka Milica Mandić kaže da joj neće biti prijatno da se bori protiv reprezentativaca južne srpske pokrajine.

"Nikome od članova naše reprezentacije nije prijatno što će na Balkanskom šampionatu učestvovati selekcija Kosova. Posebno smo razočarani što se sve dešava na relaciji Srbija - Kosovo. Mi kao takmičari apsolutno smo nemoćni da zabranimo njihovo učešće na zvaničnim turnirima u našoj zemlji, i ostaje nam samo da se Tekvonsko asocijacija Srbije konsultuje sa Ministarstvom omladine i sporta i eventualno nešto učini", rekla je Milica Mandić.

I Dragan Jović, trener Milice Mandić, kaže da će srpski tekvondisti morati da se bore protiv kosovskih.

"Zvanično, oni imaju pravo da nastupe u Zrenjaninu. Balkanska tekvondo unija je ta koja svim zemljama članicama šalje poziv, a organizator nema pravo bilo kome da zabrani da se prijavi i učestvuje", objasnio je Jović.

Kosovski sportisti učestvovaće na takmičenju u Zrenjaninu što je potvrdio i Nuhi Gaši, predsednik Kosovske tekvondo asocijacije.

"Koliko ja znam na Balkanskom šampionatu u Zrenjaninu učestvovaće najmanje 15 reprezentativaca Kosova. Pored njih, biće sigurno još desetak članova stručnog štaba", istakao je Gaši.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC