• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi peh i utjeha za bh. raftere na kraju SP

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pehovi pratili rafting reprezentaciju BiH od početka do kraja SP u Indoneziji, ali ono je ipak bilo uspješno za bh. tim.

Banjalučki rafteri, koji zahvaljujući tituli prvaka BiH, nastupaju za reprezentaciju BiH od samog početka priprema za SP indoneziji suočavali su se sa problemima.

Prvo su se mučili da sakupe potreban novac jer je pomoć nadležnog saveza izostala, odnosno nije izostala već je bila mizerna i iznosila 300 KM.

Kada su krenuli u indoneziju preko Budimpešte u glavnom gradu Mađarske novi problemi, ovaj put sa vizom koju su nekako uspjeli da srede poslije dva dana.

Taj neplanirani dvodnevni boravak donio im je nove probleme jer su potrošili mnogo novca i praktično ostali potpuno bez budžeta, ali i treninga.

Propuštene treninge uspjeli su da nadoknade trudom na vodi pa su prvo u sprintu zauzeli deveto mjesto, a potom i dva šesta mjesta u disciplinama "head to head" i slalom, što je najbolji plasman BiH na svjetskim prvenstvima.

Posljednjeg dana takmičenja, članove RK "Dajak klub" zadesio je novi peh tokom trke spusta, za koju su bh. rafteri odmah po dolasku u Indoneziju rekli da će biti najteža, ali su je završili i oprostili se od SP na ipak uspješan način.

"Žao mi je zbog današnjeg plasmana, posebno zbog ljudi koji su čekali rezultate, poslije onih dobrih trka prije nekoliko dana. Završili smo 15. u spustu. Jednostavno protiv nekih stvari se ne može. Danas se sve urotilo protiv nas, polomili smo i vesla, nije bio naš dan. Ipak, završili smo SP kao 10. u ukupnom plasmanu i to je najbolji plasman BiH na svjetskim prvenstvima", rekao je kapiten bh. tima Dragan Babić.

Rafting reprezentacija BiH uprkos svim pehovima dostojno je predstavljala našu zemlju i ostvarila najveći uspjeh, a nadamo se da će na sljedećim takmičenjima uz podršku odgovornih institucija ostvariti i bolji rezultat.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC