• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka dobija vaterpolo zvijezdu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Mladi vaterpolista Banjaluke Draško Vujković na dobrom je putu da postane prva istinska zvijezda ovog sporta u gradu na Vrbasu.

Sve do pojave Vaterpolo kluba Banjaluka, koji je posljednjih nekoliko godina u gotovo svim konkurencijama ubjedljivo najbolji u Bosni i Hercegovini, a od ove sezone se čak takmiči i u Prvoj B ligi Srbije.

Poslije pet kola u tamošnjem prvenstvu, Banjalučani su osvojili četiri boda, odigravši kod kuće neriješeno sa Valisom 93 (11:11) i pobijedivši u Beogradu ekipu Dorćola (5:7).

Za taj trijumf jedan od najzaslužnijih bio je mladi Draško Vujković, koji je u predstojećem 61. izboru "10 najboljih sportista Republike Srpske" ušao u "Top 20" i ima realne šanse da se nađe na završnoj smotri tradicionalnog izbora "Glasa Srpske".

I ovo je istorijski uspjeh za banjalučki vaterpolo, jer se poslije rata u BiH, nijedan vaterpolista nije našao na listi najboljih.

"Naravno da sam ponosan što sam se uopšte našao na listi i nadam se da ću to opravdati do kraja sezone i u budućnosti. Vaterpolo sam počeo da treniram prije pet, šest godina nakon što sam se prethodno bavio plivanjem. Zavolio sam plivanje, ali mi je trebalo nešto ekipno i dinamičnije. Logičan izbor bio je vaterpolo jer nikako nisam želio da se odreknem bazena", rekao je Vujković (desno na fotografiji) za naš portal.

Prema njegovim riječima, svi trenutni planovi su mu vezani za VK Banjaluka.

"Zasad, glavni cilj je da sa klubom izborimo plasman u viši rang u Srbiji, te da vratimo dominaciju u BiH, koju nam je prethodne sezone prekinula ekipa Jadrana iz Neuma poslije boljeg izvođenja peteraca. Vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. A o mojoj eventualnoj daljoj karijeri nemam poseban komentar. Ako se u budućnosti ukaže prilika da zaigram na nekom mnogo višem nivou, poput Lige šampiona, vjerujem da je neću propustiti", podvukao je banjalučki vaterpolista.

I PROTIV BEČEJA NA POBJEDU

Vujković i Josipović uvjereni su da će Banjaluka u subotu na Gradskom olimpijskom bazenu osvojiti nove bodove protiv ekipe Bečeja.

"Očekujem da nastavimo sa dobrim partijama a nadam se pobjedi", rekao je Josipović, a Vujković dodao: "Ne volim kad gubimo, pa uvijek idemo na pobjedu".

Na kraju je naglasio da su njegovi vaterpolo uzori bili i ostali srpski vaterpolisti Vladimir Vujasinović, koji je aktuelni selektor mlade selekcije Srbije, te Vanja Udovičić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Trener mlađih kategorija u VK Banjaluka Davor Josipović o Vujkoviću je govorio u superlativima.

"Prije nego je došao u naš klub, bio je odličan plivač, koji je veoma brzo postao jedan od najboljih u našem timu. Jako je brz u bazanu i uz golmana Stefana Milovanovića je trenutno najstariji, pa od njega očekujemo da dobrim partijama i uzornim ponašanjem 'vuče' mlađe igrače", rekao je Josipović.

Prema njegovim riječima, VK Banjaluka ne bi bila ni približno istog kvaliteta da nema Vujkovića.

"Jako je čvrst igrač sa odličnim fizičkim predispozicijama, igra po potrebi na pozicijama srednjeg beka ili krila. U dosadašnjih pet utakmica u Prvoj B ligi Srbije pokazao je da ova ekipa ne može da funkcioniše bez njega na ovako visokom nivou na kojem igramo. Pokazalo se da ima odličan šut, mislim da je najviše dao golova sa distance od sedam osam metara".

Josipović je naglasio da je bio "čovjek odluke" u dosad jedinoj pobjedi Banjaluke protiv beogradskog Dorćola (5:7).

"Iako nije postigao odlučujući pogodak, dao ga je Stefan Šobić, generalna ocjena je da je Vujković bio najbolji akter meča".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC