• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin je novi trener Rodžera Federera!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Rodžer Federer i Stefan Edberg rastali su se poslije dvije sezone i 11 ATP trofeja, ali bez gren slem naslova. Šansu je dobio nekada sjajni hrvatski teniser, inače rođen u Banjaluci.

Promjena u stručnom štabu Rodžera Federera.

Jedini pravi rival Novaka Đokovića u prethodnoj sezoni odlučio je u pauzi da se rastane sa bivšim gren slem šampionom Stefanom Edbergom, s kojim je radio dvije godine, i da zaposli – Ivana Ljubičića!

Penzionisani hrvatski teniser, nekada treći na ATP listi, pridružiće se timu koji stoji iza osvajača 17 gren slem naslova, dok će ulogu glavnog Federerovog trenera zadržati Severin Luti.

Federer je u 35. godini igrao dva gren slem finala, ali je poražen od Đokovića i na Vimbldonu i na US Openu. Uprkos tome, uspio je sezonu za nama da ispuni sa šest ATP titula i tri pobjede nad Đokovićem, ali se sa Edbergom, "idolom iz detinjstva", rastaje bez gren slem titule.

Ljubičić je tokom karijere osvojio deset ATP titula, ali nema gren slem uspjeh, dok je Edberg imao šest trijumfa na "mejdžorima" tokom 80-ih i ranih 90-ih godina, a čuveni su bili i njegovi vimbldonski dueli sa aktuelnim Đokovićevim trenerom, Borisom Bekerom.



Nije bila tajna da je Federer, prije svega, zaposlio Edberga kako bi mu pomogao da u poznoj fazi karijere skrati poene i mečeve poboljašanjem servis-volej igre, što je bilo Šveđaninovo najjače oružje tokom karijere i može se reći da je ovaj tandem u tome uspio, ali da to nije donijelo i igru s kojom bi veteran mogao da parira Đokoviću u najvećim mečevima.

Pod Edbergovim vođstvom Federer je osvojio 11 ATP turnira.

"Iako je bilo zamišljeno da radimo samo tokom 2014. godine, Stefan je bio sjajan partner i lako smo se dogovorili da partnerstvo produžimo na još godinu dana i to je nešto što jako cijenim. Naučio me je mnogo toga i njegov uticaj na moju igru nastaviće da traje i u budućnosti. On će zauvijek biti dio mog tima", napisao je Federer na Twitteru.

Što se Ljubičića tiče, on se od tenisa oprostio 2012. godine, a već 2013. postao je trener kanadskog tenisera crnogorskog porijekla, Miloša Raonića, a radio je i kao menadžer Tomaša Berdiha u isto vrijeme. Neposredno prije nego što će prihvatiti Federerov poziv rastao se sa Raonićem i prihvatio da bude asistent Lutija, inače selektora Dejvis kup reprezentacije Švajcarske.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC