• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan uz Grobare do evropskih bodova

Autor mondo.rs

Druga pobeda crno-belih u četiri kola B grupe Lige šampiona. Samo jedan primljen gol za prvih 25 minuta.

 Vaterpolo, LŠ, druga pobeda Partizana Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Partizana pobedili su OSC iz Budimpešte i učvrstili se u sredini tabele B grupe Lige šampiona, sa šest od mogućih 12 bodova!

Mladi i talentovani sastav pod vođstvom Vladimira Vujasinovića, nošen podrškom najvatrenijih navijača, slavio je u bazenu na Banjici rezultatom 5:4, po četvrtinama 1:1, 2:0, 1:0, 1:3.

Dva gola dao je seniorski reprezentativac Nikola Jakšić, a po jedan Draško Gogov, Ognjen Stojanović i Lukas Gilen.

Iako je treću četvrtinu završio sa tri gola prednosti i bio na putu ka sigurnoj pobedi, Partizan je u finišu pao i fizički i na polju koncentracije, pa je morao da "zapne" ne bi li sačuvao velikim trudom stečen rezultat.

Gilen je sa igračem više zatresao mrežu za vođstvo od 5:3, nakon što je OSC posle 25 minuta mahom jalovih napada uspeo da za kratko vreme postigne dva pogotka i smanji sa 4:1 na 4:3, sredinom četvrte četvrtine.

Rezultat se "lomio", na obe strane je bilo udaraca u stativu, a onda je Holanđanin - učinilo se - vratio stvari na svoje mesto.

Međutim, gosti su 56 sekundi pre kraja opet zapretili, drugim golom Adama Dekera (5:4) i potom, posle neuspele akcije crno-belih, imali šansu da izjednače.

Partizan je tada zaigrao na kartu koja mu je u većem delu utakmice i donosila željeni rezultat - maksimalno agresivnu odbranu, Mađari su "oterani" od gola sjajnog Dimitrija Rističevića (preko 15 uspešnih intervencija) i Đorđe Tanasković je tri sekunde pre kraja oduzeo odlučujuću loptu.

Vujasinovićevim učenicima ovo je šesta pobeda zaredom u svim takmičenjima, uključujući osvajanje Kupa Srbije na završnom turniru u Bečeju.

Uoči utakmice Galatasaraj - Solnok u četvrtak, tabela B grupe posle 4. kola izgleda ovako: Pro Reko 12, Jug 9, Solnok (-1) 6, Partizan 6, OSC 0, Galatasaraj (-1) 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC