• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karabatić: Želim Srbiju u finalu EP

"Rukomet nije prijateljski sport i svaka utakmica je teška. Srbija je imala podršku sjajne publike, pred kojom smo i mi htjeli da pobjedimo".

 Karabatić: Želim Srbiju u finalu EP Izvor: MONDO


Reprezentativac Francuske Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša svijeta, bio je prezadovoljan ambijentom u kojem je odigrana prijateljska utakmica selekcija njegove otadžbine i sadašnje domovine.

Francuzi su opravdali ulogu favorita, savladavši Srbiju sa šest golova razlike (34:28), mada su im "orlovi" zaprijetili u finišu meča.

"Rukomet nije prijateljski sport i svaka utakmica je teška. Srbija je imala podršku sjajne publike, pred kojom smo i mi htjeli da pobjedimo. Odigrali smo baš dobro u odbrani, to nam je i najjača strana, mada smo u drugom poluvremenu malo pali. Srbija ima dobre bekove, dobru ekipu i može da uspije na Evropskom prvenstvu", izjavio je Karabatić na parketu Čaira.

U januaru 2010. godine na programu je Evropsko prvenstvo. Evo šta Karabatić misli o tom takmičenju...

"Evropsko prvenstvo je teže i od prvenstva svijeta i od olimpijskog turnira. Za 14 dana treba odigrati deset utakmica, samo protiv jakih ekipa. Ja bih bio presrećan da se u finalu ponovo sretnemo sa Srbijom".

"Trikolori" su u Nišu pokazali našim rukometašima šta dijeli vrhunske od dobrih ekipa. Iz kontranapada su postigli devet golova (Srbija pet), a imali su samo osam izgubljenih lopti.

"Takav je današnji rukomet. Igra se brzo, mora puno da se trči i to nije lako izdržati. Ali to je ono što privlači publiku", jasan je Karabatić.

As Monpeljea došao je u Srbiju poslije devet godina. Prošetao je ulicama rodnog Niša, vidio se sa bakom, tetkom, tečom i sestrama.

Od gradonačelnika Miloša Simonovića dobio je Povelju zahvalnosti, a od predsjednika RSS Velimira Marjanovića i kapitena "orlova" Mladena Bojinovića - dres Srbije sa brojem 84, po godini u kojoj je rođen.

"Ispunjen sam emocijama zbog boravka u gradu u kojem sam naučio da hodam i za koji me vežu uspomene iz djetinjstva, ali i zbog priznanja koje mi je uručeno. Nastaviću da promovišem Niš, uvjerio sam se da grad postaje sve ljepši", obećao je Karabatić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC