• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Damir Burić izdao Hrvate

Jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista Damir Burić odlučio je da više ne igra za reprezentaciju svoje zemlje, jer je uzeo i italijanski pasoš.

 VATERPOLO: Damir Burić izdao Hrvate Izvor: MONDO

Odlukom da prihvati italijansko državljanstvo Burić je Pro Reku omogućio jednog stranca više, a sebi je omogućio da osim utakmica Evrolige može da igra i u italijanskom prvenstvu.

Hrvatska vaterpolo javnost je šokirana. Mediji oštro kritikuju Burića i podsjećaju da Vanja Udovičić i Tibor Benedek, koji takođe igraju u Pro Reku, i dalje igraju za svoje reprezentacije - Srbiju i Mađarsku i da im ne pada na pamet da to promjene.

"Stvorio je ime u hrvatskoj reprezentaciji a sad je napušta zbog novca", jedan je od komentara u hrvatskim medijima.

"U italijanskom vaterpolu je usvojeno pravilo da ako želite da igrate kao Italijan, sa njihovim državljanstvom, ne možete da igrate ni za jednu drugu reprezentaciju. Nisam se odrekao hrvatskog državljanstva, ali sam se odrekao reprezentacije. To je bila teška odluka, ali moram sam da je donesem. Selektor Ratko Rudić me je saslušao i vjerujem da me razumio", prenose hrvatski mediji izjavu Burića.

Burić godišnje od Pro Reka dobija 170.000 evra i logično je da je izabrao da igra za taj klub. On kaže i da neće igrati za reprezentaciju Italije.

Rudić je na Burića najozbiljnije računao, jer je Hrvatska naredne godine domaćin Evropskog prvenstva, a trebalo je da bude i okosnica tima na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

"Burić mi je rekao da neće igrati za Italiju, ali nama je preveliki minus to što neće igrati za nas. Moramo dalje, treba učiniti šta se može da nam se to ne ponovi u budućnosti", rekao je selektor hrvatske reprezentacije.

Predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić takođe je zapanjen i ljut zbog odluke Burića.

"Ne mogu da vjerujem da je Burić mogao da donese takvu odluku. To je van pameti! Napustiti reprezentaciju nakon što smo već definisali ekipu za EP!? Između spektakla u Areni i italijanske lige odlučiti se za ovo drugo!? Nije u redu. Ni prema HVS-u, ni prema reprezentaciji, ni prema selektoru, ni prema saigračima. Meni je to kao sportisti nezamislivo", grmi Bukić

Inače, u Zagrebu je u četvrtak i zvanično potvrđeno da će utakmice Evropskog vaterpolo prvenstva biti odigrane u tamošnjoj Areni. Grad Zagreb će kupiti školju bazena koja će biti instalirana u Areni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC