• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Voznijacki padala od bolova...

Mučno je bilo gledati finiš meča između Karoline Voznijacki i Vere Zvonareve u Dohi...

 DOHA: Voznijacki padala od bolova...  Izvor: MONDO

Dankinja Voznijacki plakala je od bolova posljednjih 20-ak minuta susreta, a servirajući za meč pri vođstvu u trećem setu od 5:4 i rezultatu 30:15, pala je na zemlju zbog grča u povrijeđenom butnom mišiću desne noge.

Uz pomoć sudije i ljekara, tinejdžerka se podigla, potom izgubila poen, ali dobila sljedeća tri i zabilježila drugu pobjedu u Bijeloj grupi WTA šampionata u Emiratima, rizikujući da ozbiljno naruši zdravlje. Poslije dva časa i 49 minuta, dobila je rezervu Zvonarevu sa 2:1 (6:0, 6:7, 6:4), a onda nije mogla da došeta do mreže i pozdravi se sa protivnicom.

Video snimak finiša meča možete pogledati na našem web portalu www.mtsmondo.com.

U četvrtak od 15 časova, u posljednjem kolu Bijele grupe, Dankinja bi trebalo da se sastane sa Jelenom Janković, ali postoji realna mogućnost da ne bude sposobna za to, jer djeluje da se od povrede noge neće oporaviti za dvije nedelje, a kamoli za 22 časa.

Organizatori finala sezone, WTA šampionata u Dohi, već su angažovali jednu zamjenu, Veru Zvonarevu, koja je upravo protiv Voznijacki uskočila umjesto zemljakinje Dinare Safine. Ona je u srijedu, poslije 12 minuta meča sa Jelenom Janković osjetila nesnosan bol u leđima i morala da preda, a prve informacije dovode u pitanje čak i njen nastup na Australian Open krajem januara 2010!

U Dohi je još jedna zamjena, desetoplasirana u WTA trci, Anješka Radvanska i ona je prvobitno trebalo da uskoči u Kesten grupu, da se tamo povrijedila neka od teniserki.



Voznijacki je u srijedu protiv Viktorije Azarenke na terenu provela dva časa i 58 minuta i na kraju dobila meč sa 2:1 (1:6, 6:4, 7:5). Tada su obe hramljale, a dan kasnije, Dankinja poljskog porijekla izašla je na teren sa glomaznom bandažom oko desne butine.

Kako je meč odmicao, sve se teže kretala i onda su uslijedili grčevi... Ipak, bodrena roditeljima Pjotrom i Anom, Karolina je uspjela da dobije meč poslije dva časa i 49 minuta i na taj način gotovo sigurno je izborila plasman u polufinale 4.450.000 dolara vrijednog turnira, gdje svaka pobjeda u grupi vrijedi 100.000 dolara, a pobjednici pripada i 1.500.000.

Možda bi djevojka rođena 1990. godine i predala meč protiv Zvonareve, ali protiv nje je WTA organizacija pokrenula istragu jer na nisko rangiranom turniru na koji je uskočila prije puta u Dohu, u Luksemburgu, predala susret prvog kola pri vođstvo od 7:5 i 5:0, kada je trebalo da osvoji samo jedan gem!

Tada je otac Pjotr od nje zatražio da ne nastavi susret da ne bi pogoršala povredu, a svjetska javnost dovela je u pitanje regularnost susreta između Voznijacki (4. na WTA listi) i En Kramer.

Suočena sa istragom, Voznijacki je trpila bolove i izdržala do kraja, ali pitanje je kako će sve izgledati u petak popodne.



Finale sezone u Dohi zamišljeno je kao šou osam najboljih teniserki na svijetu, gdje poraz ne znači i eliminaciju... Ove sezone, taj turnir pretvorio se u mučenje zvijezdi sporta. Safina se već povukla, Voznijacki je potresla svakoga ko je gledao susret, a sa ogromnim bandažama igra i Serena Vilijams, kojoj je butina obavijena zavojima, a tokom meča sa Venus Vilijams ljekari su joj oporavljali skočni zglob.

Od odluke WTA organizacije da najbolje igračice svijeta budu obavezne da igraju na četiri gren slema, WTA šampionatu u Dohi, četiri turnira Tier I, četiri turnira Tier II i još dva turnira Tier III kategorije (ukupno 15 turnira, za bonus od milion dolara), sve veći broj igračica sezonu završava u zavojima.

Sa hroničnim povredama kubure Marija Šarapova, Ana Ivanović, pa i Serena, Venus, Jelena...

WTA odvojio je više od deset miliona dolara bonus nagrade za teniserke koje se pojave na "obaveznim" turnirima i one su tako dovedene u situaciju da vagaju "nepristojnu ponudu". Jer, taj bonus može im donijeti zaradu veću nego što će većina teniserki ikada zaraditi u karijeri...

Serena Vilijams je dobila i treći meč u Dohi.

Amerikanka je sa 2:0 (6:2, 6:4) pobijedila Elenu Dementijevu u Kesten grupi i sa prve pozicije čeka subotu i polufinalni meč.

BIJELA GRUPA

(4) Voznijacki - (9) Zvonareva 2:1 (6:0, 6:7, 6:4)

TABELA: Voznijacki 2-0 (4:2), Azarenka 1-1 (3:2), Janković 1-1 (2:2), Zvonareva (Safina) 0-2 (1:4).

U petak: (4) Voznijacki - (8) Janković (15.00), (6) Azarenka - (9) Zvonareva.

*napomena: zbog povrede (1) Dinare Safine u prvom meču protiv Jelene Janković, zamijenila ju je Vera Zvonareva.

*napomena: ukoliko Karolina Voznijacki ne bude u stanju da igra u petak protiv Janković, moguće da će je zamijeniti (10) Anješka Radvanska.

KESTEN GRUPA

(2) S. Vilijams - (5) Dementijeva 2:0 (6:2, 6:4)
(3) Kuznjecova - (7) V. Vilijams

TABELA: S. Vilijams 3-0 (6:1), Dementijeva 1-1 (2:3), Kuznjecova 0-1 (0:2), V. Vilijams 0-2 (2:4).

U petak: (3) Kuznjecova - (5) Dementijeva (posle meča Jelene Janković).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC