• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Džej-Džej se ušunjala u polufinale

Jelena Janković plasirala se u polufinale Masters kupa u Dohi, pošto je u trećem kolu Bijele grupe savladala Karolinu Voznijacki - 6:2, 6:2.

 DOHA: Džej-Džej se ušunjala u polufinale Izvor: MONDO

Srpska teniserka igraće u polufinalu protiv Venus Vilijams, a Karolina Voznijacki protiv Serene Vilijams.

Viktorija Azarenka nije imala sreće, jer da je pobijedila Anješku Radvansku bila bi prva u grupi i ona bi išla u polufinale. Međutim, zbog povrede morala je da preda meč pri rezultatu 6:4, 5:7, 1:4.

U više navrata tokom karijere, povrede su sprečavale Džej-Džej da ostvari bolje rezultate, a ovog oktobra u Dohi, na posljednjem turniru u 2009. godini, povrede Jeleninih protivnica u mnogome su joj omogućile da zaigra u završnici, uprkos porazu u 1. kolu Bijele grupe.

Poslije neuspjeha u susretu sa (6) Viktorijom Azarenkom, srpska teniserka je prve bodove osvojila u meču sa (1) Dinarom Safinom i to poslije samo 12 minuta (Ruskinja predala u trećem gemu), a proboj u polufinale 4.450.000 dolara vrijednog turnira, ostvarila je u petak popodne protiv (4) Karoline Voznijacki, koja ruku na srce nije mogla da pruži značajniji otpor.

Mlada Dankinja preživjela je pakao zbog povrede butnog mišića lijeve noge dan ranije, u jednom trenutku se čak i srušila od grčeva, a za 20-ak sati nije uspjela da se u potpunosti oporavi za duel sa Jelenom. Voznijacki se slabo kretala, lijeva odrazna noga sprečavala ju je da odservira iole komplikovan servis za protivnicu, već se sve svelo na ubacivanje loptice u igru i to, koliko će joj pomalo dekoncentrisana Srpkinja dozvoliti poena sopstvenim greškama.

Na kraju, meč je trajao 68 minuta i završen je i trećom pobjedom Beograđanke nad Dankinjom poljskog porijekla, posle dva susreta tokom 2008. godine na US Openu i Vimbldonu (oba odigrana u tri seta).



"Nisam znala šta da očekujem, gledala sam je juče i vidjela šta se dogodilo. Znala sam da moram da dobijem da bih igrala polufinale, da igram agresivno i skratim poene...", rekla je Jelena.

Za Voznijacki je pravi uspjeh to što se pojavila na terenu i što je odigrala meč do kraja, a motiv više da ne preda bio joj je problem sa WTA organizacijom koja sumnja u njeno poštenje od kada je predala meč prvog kola turnira u Luksemburgu pri vođstvu od 7:5 i 5:0.

Možda i zbog toga mučila se i preko granice bola, dva časa i 49 minuta, u četvrtak protiv rezervistkinje (9) Vere Zvonareve (6:0, 6:7, 6:4). A, Zvonareva se kao rezerva poslije tog meča povukla zbog povrede skočnog zgloba, pa su sluđeni organizatori angažovali i drugu zamjenu, Anješku Radvansku.

Ona će pokušati u petak uveče da pokvari planove Azarenki, koju pobjeda vodi u polufinale pod ruku sa Jelenom. Ukoliko ipak Radvanska, sa dva naslijeđena poraza od Safine i Zvonareve, uspije da pobijedi i zaradi 100.000 dolara za to, u polufinale će se plasirati Voznijacki.

U Kesten grupi u toku je susret (3) Svetlane Kuznjecove i (5) Elene Dementijeve. Pobjeda ove druge odvela bi je u polufinale zajedno sa neporaženom (2) Serenom Vilijams, dok bi prvi trijumf Kuznjecove na turniru ujedno značio i da će u borbu za finale otići (7) Venus Vilijams.

BELA GRUPA

(4) Voznijacki - (8) Janković 0:2 (2:6, 2:6)
(6) Azarenka - (10) Radvanska ***predaja (6:4, 5:7, 1:4)

TABELA: Janković 2-1 (4:2), Voznijacki 2-1 (4:4), Azarenka 1-2 , Radvanska 1-2 (1:4).

*napomena: zbog povrede (1) Dinare Safine u prvom meču protiv Jelene Janković, zamenila ju je (9) Vera Zvonareva, ali se i ona posle meča sa Voznijacki požalila na povredu skočnog zgloba, pa je nju nasledila (10) Anješka Radvanska.

KESTEN GRUPA

(3) Kuznjecova - (5) Dementijeva 2:0 (6:3, 6:2)

TABELA: S. Vilijams 3-0 (6:1), V. Vilijams 1-2 (4:5), Kuznjecova 1-2 (3:4), Dementijeva 1-2 (2:5).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC