• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" rano lete

Isplatila se Srbima "francuska škola". Naučili su dosta u porazu na startu EHF nedjelje od aktuelnih svjetskih i olimpijskih šampiona u Čairu (28:34).

 RUKOMET: "Orlovi" rano lete Izvor: MONDO

Produžili su dalje i demonstrirali silu u Mađarskoj na Panon kupu. Redom su padali Rumuni (40:31), domaćini (30:25), a u subotnjem matineu "razbijen" je i Tunis - 34:24 (20:11).

Tako su "orlovi" osvojili prvo mjesto na Panon kupu.

Realno, Tunišani nisu rival protiv kojeg bi selektor Sead Hasanefendić mogao da stekne sliku o kvgalitetu svog tima. Međutim, bez pomoći povrijeđenih Ivana Lapčevića, Marka Vujina, Aleksandra Stojanovića i Ratka Nikolića, sa minimalnom minutažom za Mladena Bojinovića, "orlovi" su opet igrali izuzetno efikasno, na momente i atraktivno, ali i čvrsto u odbrani.

Od početka meča Momir Ilić (na kraju sedam golova), Alem Toskić (5), Žarko Šešum (5) i drugovi rešetali su mrežu Tunišana, a najveću prednost u prvom poluvremenu stekli su u finišu serijom 4:0 kada su stigli do 19:10. Na odmor se otišlo rezultatom 20:11.

Tunišani su na početku drugog poluvremena uspjeli da svedu "minus" na sedam golova, ali su srpski rukometaši brzo vratili stvari na svoje mjesto. U 43. minutu ponovo je bilo 11 razlike (26:15). Do kraja više nisu zapinjali, pa je rival pretrpio "pristojan" poraz - 34:24.

Najbolji strijelac turnira je Momir Ilić sa 19 pogodaka.

Nedjelja EHF je bila prilika za novog selektora Srbije Seada Hasanefendića da vidi sa kojim snagama raspolaže, ali i da uigrava ekipu koju će u januaru 2010. povesti na Evropsko prvenstvo u Austriju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC