• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer inspirisao Enanovu

Kada je Rodžer Federer osvojio Rolan Garos bio je to znak za Žistin Enan da se vrati tenisu.

 Federer inspirisao Enanovu Izvor: MONDO

Trenutak kada je Žistin Enan shvatila da njena teniska karijera nije gotova došao je u junu, kada je gledala Rodžera Federera kako konačno osvaja Rolan Garos, jedini grend slem turnir koji mu je nedostajao. Ona je u svojoj glavnoj bazi za trening, mjestu Haui in-d-Hils (Howey-in-the-Hills) na Floridi, rekla da se ne bi vraćala igranju da ne vjeruje da može da osvoji jedini grend slem koji joj fali - Vimbldon. I to možda već sljedeće godine.

"Rekla sam „pa, fali mi Vimbldon". Taj trenutak je bio nešto posebno. Ne znam, nešto me spopalo. Bio je to san. Ne znam da li će se ostvariti, ali volim da sanjam. Mnogo sam sanjala o tome", rekla je Enan agenciji Asošijejted pres.

Belgijanka je potresla teniski svijet tako što je iznenada i neočekivano prestala da igra maja 2008. godine, postavši prva žena koja se povukla dok je bila na prvom mjestu WTA liste. Danas kaže da je prestala da igra da bi shvatila da može da postigne više u životu osim da igra tenis. Rekla je i da je bila iscrpljena i da nije uživala u sportu koji joj je činio život od kada je mogla da se sjeti.

"Trebalo mi je vremena da shvatim da nije sve u udaranju lopte. Sa pet godina nije moguće da znate da je tenis ono što želite. Sada je to nešto što sam odabrala. Nisam se povukla iz ličnih razloga. Nemam tajni, a činjenica je da sam se povukla jer sam bila umorna. Vraćam se jer ponovo mogu da imam strast u onome što radim", rekla je ona.

"Činenjica je da mogu da pomjerim svoje granice i da mogu da ljudima pružim san. Odnosi sa drugima - to je ono što mi je najviše nedostajalo", kazala je 27-godišnja Enanova.

Njen stav pristup se promijenio tokom skoro godinu i po dana koje je provela daleko od javnosti. Nedugo poslije povlačenja dobila je svog prvog psa. Mali pas sa čupavom crnom dlakom zove se Đus (Deuce), ima 14 mjeseci i stalno je pored Enan. Ona planira da ljubimac bude stalno uz nju tokom sezone.

"Stvarno je promijenila moj život. Imam društvo kada mi je najpotrebnije", rekla je nasmijana Enan.

Ona je rekla da skoro godinu dana ne samo da nije uzela reket u ruke, niti se bavila ikakvim sportom, već da nije ni potrčala. Najveći dio vremena provodila je u čitanju, gostovala je ponekad na belgijskoj televiziji i putovala je kao ambasador dobre volje UNICEF-a.

U oktobru 2008. operisala je koljeno, za koje sada kaže da je potpuno zdravo. Enan i njen dugogodišnji trener Karlos Rodriges ocijenili su da je njena igra sada na 60 odsto onoga što je bila, ali su istakli da ima još vremena za trening.
"Želja da osvoji Vimbldon motivisala je više nego išta drugo. To joj je zaista pomoglo da odluči da se vrati. Ima nešto za čime će da stremi, nešto što će je održati koncentrisanom",  rekao je Rodriges.

Prvi turnir sljedeće godine biće joj Brizbejn, a onda slijedi Australijan Open. Za ta dva turnira dobila je naknadni poziv, ali se nada da će na Vimbldonu ostaviti traga.

"Da taj cilj nije realan, vjerovatno ne bih počinjala da igram tenis. Vjerovatno je ambiciozan. Ali, kada bih mislila da nemam šansi, ostala bih kod kuće", rekla je Žistin Enan. (Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC