• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Endi prvi do Noleta!

Autor mondo.rs

U velikom finalu Australijan Opena, u nedelju, sastaće se prvi i drugi teniser sveta, Novak Đoković i Endi Marej. Britanac posle teniskog maratona pobedio Miloša Raonića - 3:2.

Repriza finala...

Neka bude potpuna!

U finalu Australijan Opena, u nedelju (9.30h) gledaćemo 31. okršaj Novaka Đokovića i Endija Mareja (21:9 za Noleta). Prvi će se u šestom finalu u Melburnu boriti za šestu titulu i izjednačenje po broju pehara sa rekorderom Rojom Emersonom, dok će drugi pokušati da "prvenac" u Australiji osvoji iz petog pokušaja.

Endi je igrao finala 2010, 2011, 2013. i 2015, ali nikada nije pobedio. Tri puta ga je u toj nameri sprečio Novak, a prvi put Rodžer Federer. Đoković ga je pobeđivao 2015. (7:6, 6:7, 6:3, 6:0), 2013. (6:7, 7:6, 6:3, 6:2) i 2011. godine (6:4, 6:2, 6:3)!

Škot je posle maratonske borbe, od četiri sata i osam minuta, na "Rod Lejver" areni savladao Miloša Raonića 3:2 (4:6, 5:7, 7:6/4/, 6:4, 6:2).

Skoro potpuno izjednačena borba vodila se četiri seta, ali se onda Raonić, 14. igrač na ATP listi i 13. nosilac, požalio na povredu prepona i posle toga prestao da igra svoj najbolji tenis. Put ka prvom gren slem finalu završen je pošto je Marej dobio četvrti set.

U petom je rođeni Podgoričanin samo odrađivao posao, Kanađanin nije imao više snage za ozbiljniji otpor Endiju Mareju.

"Veoma teško je bilo, posebno u prvom i trećem setu. U tenisu ima dosta frustrirajućih stvari. U četvrtom setu Miloš je zatražio medicinski tajmaut, požalio se na povredu i definitivno je usporio. Iskoristio sam to, fokurirao se na svoju igru i pobedio. Imao sam i malo sreće...", rekao je posle trijumfa Marej.

U meču sa Novakom poželeo je da igra najbolji tenis.

"Mnogo važnih stvari mora da se poklopi, da ispoštujem plan, da odigram svoj najbolji meč. Protiv njega je uvek teško. Nada je da mogu da odigram dobar, najbolji, kao što sam rekao, meč... Posle poraza u nizu od Novaka, nadam se da mogu da pobedim", kratko je najavio finale Endi.


UŽIVO:

Da li će se za titulu na Australijan Openu boriti prvi i drugi nosilac, odnosno prvi i 13. saznaćemo ovog prepodneva. Na "Rod Lejver" areni u Melburnu sastaju se Endi Marej, drugi igrač na ATP listi, i Miloš Raonić, trenuno 14.

Njih dvojica su do sada odigrali šest međusobnih duela i rezultat je izjednačen 3:3.

Prvi finalista je Novak Đoković. Srbin je u četvrtak pobedio Rodžera Federera 3:1.

V SET

Gotovo je! Đoković je dobio protivnika, a to je Endi Marej.

- Marej vodi 4:1, Raonić, kome sada malo šta polazi za rukom, konačno je osvojio gem u odlučujućem setu. Pitanje je koliko ima snage i da li je ta energija koja mu je ostala dovoljna za veliki preokret. Igra se i dalje...



- Situacija u Melburnu postaje jasnija. Endi ima dva brejka prednosti u petom setu. Raonića muči povreda prepona i to je jedan od razloga velikog pada.

- Marej je u naletu, vodi 1:0 posle brejka!



IV SET

Bravo Endi - 6:4. Pobednika će odlučiti peti set.

- Bilo je svega u desetom gemu, pa i dve vezane brejk lopte Raonića. Drugi teniser sveta se izvukao i uspeo da obezbedi set odluke. Idemo dalje...

- Maratonski gem pripada Mareju. Mučio se Britanac da materijalizuje brejk iz prethodnog gema, ali je uspeo. Na korak je od izjednačenja - 5:3.

- Brejk Mareja bez izgubljenog poena. Britanac vodi 4:3. Izgleda da se pre bliži peti set nego kraj meča.

- U ovom meču neće biti lako dobijenog seta. U četvrtom je 2:2. Skoro tri sata borbe...



III SET

Raonić vodi 2:1 (7:6)!

- Tačno sat vremena bilo je potrebno Kanađaninu da dobije treći set. Završio ga je u tajbrejku 7:4. Set ga deli od najvećeg uspeha u karijeri i prvog gren slem finala. Ima li Marej snage da se vrati?



- Pobednika trećeg seta odlučiće tajbrejk. Raonić je imao brejk loptu u 11. gemu, ali je Marej bio odličan.



- Tačno dva sata i dva minuta igre u Melburnu. Rezultat je 4:4. Možda ovakva iscrpljujuća borba u ovom trenutku najviše odgovara Novaku Đokoviću. Srbin će imati dva dana za odmor, ali on svojevremeno prilčao da mu to baš i ne odgovara zbog ispadanja iz ritma.

- Trenutno je 3:2 za Britanca.

- Ništa novo, drama se prenela i na treći set. Drugo polufinale nije ni nalik prvom, kada je Đoković dominirao protiv Federera i dobio ga u četiri seta, s tim što su prva dva trajala 54 minuta, četiri manje od drugog seta između Raonića i Mareja.

II SET



- Endi Marej konačno koristi brejk loptu. Rezultat je 1:1 u setovima. Drugi je trajao 58 minuta i završen je rezultatom 7:5.

- Napetost dostiže vrhunac u drugom setu. Rezultat je 5:5, za svaki poen se bore kao da je poslednji. Odličan meč!

-  Veoma izjednačena borba u drugom setu, rezultat je 3:3. Nije bilo brejkova, mada je Marej u poslednjem gemu propustio priliku da oduzme servis Raoniću.



I SET

Miloš ga je dobio 6:4, za 49. minuta!

Raonić je snažno ušao u meč i odmah napravio brejk bez izgubljenog poena. Već u sledećem gemu, Marej je ozbiljno pripretio, imao je tri vezane brejk lopte, ali se Kanađanin izvukao i uspeo da povede 2:0.

Taj brejk bio je i klučni za dobijanje prvog seta. Do kraja su uspevali i jedan i drugi da budu sigurni prilikom servisa, što je rođenom Podgoričaninu više odgovaralo s obzirom na to da je rano stekao prednost.

Raonić je imao još jednu brejk priliku, ali nju nije iskoristio za vođstvo 5:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC