• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velja u Luksemburgu: Tri rekorda i tri zlata!

Autor mondo.rs

Fantastičan vikend za srpskog plivača.

 Odlično izdanje Velimira Stjepanovića u Luksemburgu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Trenutno najbolji plivač Srbije Velimir Stjepanović dominirao je na mitingu u Luksemburgu, gde je u tri trke tokom vikenda bio najbrži, osvojio je zlatne medalje i oborio tri rekorda ovog takmičenja!
U nedeljnom finalu trke na 100 metara kraul stilom bio je prvi, sa vremenom 48.50, ispred Britanca Prauda i Egipćanina Elsajeda, što je najbolji rezultat ikad na "Euromit" takmičenju.

Na 400 metara kraul, takođe, je bio najbrži. Za još jedan rekord trebalo mu je vreme 3:48.70, a trku je završio ispred dvojice Ukrajinaca - Romančuka i Frolova.

Prethodno, u subotu, Stjepanović je bio prvi na 200 metara kraul, kada je takođe postavio najbrže vreme u istoriji mitinga u Luksemburgu - 1:48.1.
"Bilo je ovo zaista dobro i uspešno takmičenje za mene. Uživao sam. Volim da dolazim u Luksemburg. Nadam se da ću da održim ovu formu, kako za Evropsko prvenstvo u Engleskoj, tako i za Olimpijske igre u Riju, gde želim da pokažem ono najbolje od sebe", rekao je Stjepanović.
Našem plivaču je ovo bilo prvo takmičenje u 2016. i utisak je da godina nije mogla da počne na bolji način.
"Nije mi bilo toliko bitno ko pliva pored mene, više sam na ovaj miting gledao kao na priliku da se trkam sam sa sobom. Da proverim koliko mogu, u situaciji kada nije prisutan prevelik pritisak. Zadovoljan sam kako je sve prošlo".
Snagu Stjepanoviću posle kvalifikacija, a pre finalnih trka, dao je Novak Đoković.
"Imao sam par sati na raspolaganju posle kvalifikacija, koje sam iskoristio da gledam finale Australijan opena. Nole je ponovo sve oduševio, preneo mi je deo pobedničke energije i inspirisao me je da pružim maksimum u bazenu. Svaka mu čast na onom što radi", rekao je Velimir.
Naš plivač se vraća u Dubai, a prvo naredno takmičenje je državno prvenstvo Srbije krajem februara, koje se održava u Beogradu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC