• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidenko i Verdasko na korak od Mastersa

Rus i Španac trenutno su glavni konkurenti za preostala dva mjesta na Masters kupu u Londonu, jer je šest učesnika već poznato.

 Davidenko i Verdasko na korak od Mastersa Izvor: MONDO

Do Masters kupa u Londonu preostale su tri nedjelje. U toku su turniri u Bazelu i Valensiji, a prije okupljanja osam najboljih tenisera u 2009. igraće se i u Parizu (Masters serija).

Do sada je poznato šest učesnika spektakla u londonskoj 02 areni - Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Marej, Huan Martin Del Potro i Endi Rodik. Ostala su upražnjena još dva mjesta za koje konkurišu čak desetorica tenisera.

Najbliži učešću na Masters kupu su Nikolaj Davidenko i Fernando Verdasko, trenutno sedmi i osmi u ATP trci (računaju se samo rezultati postignuti u tekućoj sezoni).

Rus može već u Valensiji da obezbijedi put u London, ako trijumfuje. Ako ne, popravni će imati u Parizu. U sličnoj poziciji je i Verdasko.

Trenutno deveti je Robin Soderling, koji je u teškom položaju, jer ove nedjelje ne igra zbog povrede, pa u prijestonici Francuske mora da zablista kako bi stigao do završnog turnira sezone.

Ostalim pretendentima je gotovo imperativ da osvoje turnire ove nedjelje ili pariski, a među njima su Fernando Gonzalez, Žo Vilfred Conga, Marin Čilić, Žil Simon i Radek Štepanek, dok su šanse Tomija Robreda i Haela Monfisa u domenu teorije.

Međutim, i devetoplasirani i desetoplasirani imaju pravo da se nadaju da će zaigrati u O2 areni i uzeti "koji dinar". Ne treba zaboraviti da su na nedavno završenom WTA Soni Erikson šampionatu u Dohi obe rezerve, Vera Zvonareva i Agnješka Radvanska, dobile priliku poslije povreda Dinare Safine, a zatim i Zvonareve.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC