• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić za MONDO: Sanjam Amsterdam

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Atletičar Dušan Babić spreman dočekuje novu atletsku sezonu.

  Jedan od najboljih atletičara u Bosni i Hercegovini Dušan Babić, kako kaže spreman dočekuje novu atletsku sezonu. Sa svojim klubom AK Banjaluka odradio je pripreme u Crnoj Gori.

„Od petog do 25. januara spremali smo se u Crnoj Gori. Bile su dvije grupe. Jedna je radila u Ulcinju, a druga u Sutomoru. Dole smo odradili bazični dio priprema. Odradili smo dobro taj bazični dio, radili smo dva puta dnevno i ja sam zadovoljan", rekao je za MONDO Babić.

Nova atletska sezone strartuje u februaru.

„ Dvoranska sezona počinje početkom februara u Bratislavi, kasnije ide Linc šestog februara , pa potom slijedi Budimpešta. Potom kruna sezone u dvorani je Balkanijada u Istanbulu. Završetak sezone biće u krajem godine Beogradu", kaže Babić, koji je za ovu godine postavio cilj - plasman na Evropsko prvenstvo u Amsterdamu.

„ Cilj je Evropsko prvenstvo,  koje se održava u Amsterdamu u junu mjesecu. Cijelu godinu sam posvetio tome da ispunim normu za Evropsko prvenstvo. Moja disciplina je 1.500 metara. Pokušaći da ispunim normu za Evropsko prvenstvo, koja je 3:40:50. Moj najbolji rezultat iz prošle godine je 3:44:10 što je rekord Republike Srpske. U ovu sezonu sam ušao mnogo ozbiljnije nego prethodnih sezona. Odlično sam se pripremio i nadam se da ću izboriti normu. To bi bio najveću uspjeh u mojoj karijeri", kaže Babić, iza koga je najbolja sezona do sada.

„ Prošla 2015. godina  je najbolja godina otkako se bavim atletikom. Najveći uspjeh je što sam osvojio drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu u trci na 800 metara u Rumuniji. Na 1.500 metara sam oborio rekorde BiH i RS u dvorani u Lincu. Imao sam zapažen nastup i na Kupu Evrope u Bakuu na 1500 metara osvojio sam peto mjesto. U Zagrebu sam na Memerijalu Hanžeković bio prvi na 800 metara", kaže Babić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC