• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo klasik u Ligi šampiona: Partizan - Jug

Autor mondo.rs

U sredu, 10. februara od 18 časova na Banjici Partizan dočekuje dubrovački Jug u 6. kolu Lige šampiona. Dubrovčani: "Uvek je teško na Banjici". Poziv Grobarima da pomognu!

 Vaterpolo Liga šampiona Partizan Jug Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



U neka srećnija vremena po srpski klupski vaterpolo, dolazak dubrovačkog Juga u Beograd izazivao bi veliku pažnju javnosti. Srpski klupski vaterpolo nije na zdravim nogama, pre svega zbog opšte nemaštine, ali bez obzira na to mladi tim Partizana želi da se protiv starog rivala pokaže u najboljem svetlu.

U sredu, 10. februara od 18 časova na Banjici, Partizan će igrati protiv Juga u 6. kolu Lige šampiona. Dve ekipe su igrale prošle srede u ovom takmičenju, kada je Jug bez većih problema osvojio nove bodove.

Partizan je pod velikim naporima, jer je proteklih desetak dana odigrao pet utakmica (što u regionalnoj ligi, što u Ligi šampiona).

"Odigraćemo šest utakmica u 12 dana, sa vrlo kvalitetnim protivnicima. A sve utakmice su nam vrlo bitne. Takav ritam iziskuje veliki kako psihički, tako i fizički napor. Momci su fizički do sada sve dobro podneli, ali na mentalnom planu smo imali padove. Nadam se da ćemo protiv Juga da izbegnemo te adove, da se prikažemo u dobrom svetlu. Verujem da možemo da im se odupremo i da tražimo svoju šansu da do kraja odigramo bar ravnopravno sa Dubrovčanima", kaže trener crno-belih Vladimir Vujasinović.

Golgeter Partizana Gavril Subotić je zbog povrede propustio meč sa Jugom prošle srede i susret sa Mladošću u petak. Oporavio se i sa mnogo motiva dočekuje susret sa Dubrovčanima na Banjici:

"Očekuje nas meč sa jednim od kandidata za osvajanje Lige šampiona, ali podsetio bih da smo sa Jugom, na početku sezone u Regionalnoj ligi, na Banjici, odigrali ravnopravan meč, na kraju izgubili 8:6. Ima Jug mnogo vrhunskih igrača, ali verujem da uz podršku navijača možemo sa njima da se još jednom ravnopravno borimo do kraja", kaže Subotić.

Bez obzira na trenutnu razliku u kvalitetu u korist Juga, Dubrovčani dobro znaju gde dolaze.

"Mi se spremamo za tešku utakmicu pogotovo što im se u tim vraća najbolji igrač Gavril Subotić sa kojim će biti mnogo opasniji napadački. Nadam se da možemo zadržati formu koja nas krasi poslednjih petnaestak dana", kaže trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Jedan od najboljih igrača Juga Pavo Marković ovako je najavio susret sa Partizanom:

"Na Banjici je uvek teško igrati, dokaz je i poslednja utakmica s njima koju smo gubili 3:0. U utakmicu moramo da uđemo motivisani i sa punom snagom i verujem da ćemo osvojiti bodove".

TABELA GRUPE B:

1. Pro Reko 15 bodova
2. Jug 12 bodova
3. Solnok 9 bodova
4. Patizan 6 bodova
5. OSC Budimpešta 3 boda
6. Galatasaraj 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC