• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvatskoj opet o Đokoviću, ali drugačije

Autor mondo.rs

Nisu svi mediji u Hrvatskoj napali Novaka Đokovića za ponašanje tokom evroligaške utakmice Crvena zvezda Telekom - Cevedita. "Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek", piše Tportal.hr

 Novak-Djokovic-komentar-Tportala.hr. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Novak Đoković je oduvek važio za sportsmena, za momka koji zna i ume da pruži ruku, da čestita, koji zna da se ponaša i koji nikada nije dao izjavu koja bi mogla da se smatra bar iole uvredljivom.

Jasno je da kao svetski teniser broj 1 (već duže vreme) izaziva veliku pažnju svih medija, ali pojedini hrvatski mediji su otišli predaleko (najblaže rečeno), osudivši ga da je učestvovao u "četničkom orgijanju" navijača Crvene zvezde u meču protiv Cedevite u hali "Pionir".

 Međutim, ne misle svi u Hrvatskoj tako o njemu, niti svi mediji optužuju Đokovića za "četništvo" i slilčno.
Tportal.hr je u današnjem komentaru stao na stranu Đokovića.

"Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek", naslov je komentara novinara Boruta Šipsa.

Novinar je, navodeći da Cedevita i nije imala velike šanse da trijumfuje u "vrućoj" hali "Pionir", naglasio da su navijači Zvezde bili glasne, ali i da su još jednom pokazali "odanost četničkom pokretu", ocenjujući da je atmosfera bila "navijački moćna, ali civilizacijski skromna".

Ali, za razliku od drugih kolega iz Hrvatske, koji su Đokovića optužili da je bio deo tog "veličanja četništva", čak mu i zamerili da je pevao "Vidovdan"(!?), novinar Tportala.hr ima sasvim drugačije viđenje njegovog ponašanja.

"Gromko je navijao navijački poklič kojom Delije uporno nadglasavaju omraženu himnu Eurolige, skakao na svaku tricu, bodrio košarkaše kluba za koji navija i pjevao pjesmu kojom se prisjećaju da je Kosovo jednom bilo dio njihove zemlje. Sve u svemu, sasvim legitimno... Navijački, ljudski. Ponosan je na svoju zemlju, kao i svi domoljubi kod nas, njih, u Češkoj, Armeniji ili Bangladešu. Internet 'vidi sve' i želim vjerovati da bi njegov eventualni prelazak granice dobrog ukusa, odnosno pjevanje đeneralu i ostalim zločincima bilo tko u dvorani snimio i tako pojačao njima iznimno privlačan mit. Nikakve snimke koja sugerira da je učinio nešto slično nisu objavljene i prema prikazanom - Čovjek je ostao čovjek", piše Borut Šips.

Novinar Tportala.hr podseća na to kakav je Đoković sportista i koliko Hrvatsku poštuje.

"Od svojih početaka smiruje tenzije i dokazuje da je iznad mećave koja razdvaja. Još kao tinejdžer je pred dvoranom ispunjenom srpskom dijasporom rekao da nije Hrvat nego Srbin, ali da je to vrlo slično. Zatim je u vrućoj atmosferi Davis cupa u Splitu svojim dvodnevnim ponašanjem zaslužio pljesak koji je bilo možda i najteže zaslužiti, vratio se lani u Umag iako nije nastupao... Jako dobro zna da je u Hrvatskoj dobivao prve ATP pozivnice, da su mu mnogi Hrvati pomagali kada mu je najviše trebalo i još bolje zna da bi pjevanjem bradatim zločincima na sve to pljunuo. Nije takav tip, barem sam ja već u to godinama sasvim uvjeren, i čak u atmosferi koja bi u Hrvatskoj bila prvorazredna politička tema, pokazao je putokaz prema mirnijim vremenima s manje suza. Vremenima dostojnijima čovjeka", konstatovao je novinar Tportala.hr Borut Šips.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dobojlija

Hrvati ko Hrvati. Ne znas ke li gore da te napadaju ili da te brane! Novak je iznad svih i nije mu potrebno ni jedno ni drugo! Samo oni moraju shvatiti da cetnici i ustase nisu isto! Cetnici su bili snage otpora, koje su pod odredjenim okolnostima saradjivale s okupatorom, a ustase zlocinci nad cijim djelima se i SSovci zgrozavali!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC