• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou O'Salivena: Oduzeo sebi poen, malo mu 10.000!

Autor mondo.rs

Najbolji snuker igrač na svetu još jednom je oduševio navijače.

Svojim nastupima, briljantnim umećem, ali i neobičnim ponašanjem, Englez Roni O' Saliven (40) postao je globalno popularan i učinio snuker zanimljivim i onima koji ne prate taj sport.

Ovog ponedeljka, još jednom je napravio gest o kojem se priča.

U pobedi nad Berijem Pinčesom u prvom kolu Otvorenog prvenstva Velsa, O' Saliven je našao način i da izrazi protest protiv organizatora.

Svesno je izbio sebi iz džepa 10.000 funti (13.000 evra)!

Iako je stvorio sjajnu priliku da pobedi maksimalnim brejkom od 147 poena, namerno je nije iskoristio, zato što nije bio zadovoljan navedenom nagradom za taj podvig.

Nakon što je ubacio 14 crvenih kugli i 13 crnih, koje nose maksimalnih 7 poena, odlučio se da umesto 14. crne ubaci kuglu roze boje, koja donosi poen manje!

Kada je došao do 80. poena, pitao je zvaničnike kolika je nagrada za maksimalni brejk. Nije krio razočaranje kada je čuo odgovor, pa je u znak protesta odlučio da do kraja ne pruži sve od sebe.

"Znao sam da je u pitanju 10.000 funti. Da je nagrada bila veća, išao bih na 147. Jednostavno, zaključio sam da je jeftino... Da neko napravi maksimum na ovako velikom turniru i da ga nagrade sa samo 10 hiljada, zaista... Vredi to više"

"Neke stvari zaista imaju vrednost, a 147 je poseban momenat. Hoću da se u tom trenutku osetim potpuno posebno, na svaki način", rekao je posle meča.

...
Izvor: YouTube

Od 1992, kada je počeo karijeru, O' Saliven je do danas ostvario 13 maksimalnih brejkova i rekorder je u toj kategoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC