• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila Partizan za prvo mesto u plej-ofu

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili Partizan 8:6 i tako obezbedili prvo mesto pred plej-of. Obostrano napeta igra, nezadovoljstvo suđenjem.

 Vaterpolo Zvezda Partizan 8:6 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



U napetoj utakmici, Crvena zvezda je savladala Partizan 8:6 (3:1, 3:1,1:4, 1:0) i obezbedila najbolju startnu poziciju u srpskom plej-ofu.

Meč je trebalo da bude odigran u okviru Regionalne lige, ali se zbog isključivanja Zvezde iz ovog takmičenja računao samo za Prvenstvo Srbije.

Partizan je u prve dve čevrtine odigrao jedno od svojih najlošijih poluvremena ove sezone, što je Zvezda, sa iskusnim novajlijama Aksentijevićem, Pekovićem, Kljajevićem… znala da kazni. Na golu Zvezde iznaredan je bio Aleksandar Kralj, koji je sakupio 10 odbrana.

Crveno-beli su početkom druge četvrtine imali vođstvo od 5:1, a tek u drugom poluvremenu Partizan se pribrao i prišao na gol zaostatka 5:6. Partizanovu seriju od 3:0 prekinuo je Ivan Rackov, inače dete kluba sa Banjice, koji je pogodio za 7:5 (1,25 pre poslednje četvrtine). Gočom Vica, u završnici tog dela igre, Partizan je ponovo bio u minusu jedan gol.

Gol odluke delo je Dragana Draškovića, na 5,46 do kraja. Posle toga nijedna ekipa nije uspela da dođe do pogotka, Partizan je u poslednjem minutu dva puta pogodio okvir gola I Zvezda je slavila.

Mini tabela srpskog prvenstva (na osnovu rezultata srpskih klubova u Regionalnoj ligi): Crvena zvezda 15, Partizan 13, Vojvodina 3, Radnički 1. Preostalo je da se odigra meč Radnički - Vojvodina.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović je posle meča nio nezadovoljan igrom svog tima, ali i suđenjem:

"Katastrofalna vaterpolo predstava, iz koje je Zvezda izašla kao pobednik. Mi smo počeli da igramo tek kad smo praktično već izgubili meč. Kao drugi ulazimo u plej-of, ali ovako smo izgubili breme favorita, koji je teško nositi, posebno za mladu ekipu. Iz drugog plana ćemo možda i lakše doći do odbrane titule".

O suđenju:

"Sramota je da se ovako nešto dešava, ali to je priča koja nije od danas, već priča koja traje četiri godine", rekao je Vujasinović.

Trener Crvene zvezde Risto Maljković je ovako video meč:

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Bilo nam je važno da se fizički dobro pripremimo i na tom planu pariramo Partizanu. Smirili smo igru na vreme, od početka zaigrali tempom koji nama odgovara. Dozvolili smo Partizanu da se vrati u igru, ali na vreme smo se trgnuli i ušli u mirnu završnicu. Suđenje - standardno srpsko".


STATISTIKA:

Bazen Banjica. Gledalaca: 500. Sudije: Putniković (Beograd), Stanojević (Jagodina). Igrač više: Crvena zvezda 11 (4), Partizan 10 (3). Peterci: Partizan 1 (0)

CRVENA ZVEZDA: Kralj (10 odbrana), Tankosić 2, Popović, Janković, Kljajević, Rackov, Aksentijević 1, Andrejević 2,Ilić, Repanović, Drašković 2, Peković, Todorovski, Jović.

PARTIZAN: Rističević (1 odbrana), Gilen, Tikas, Lazić 1, Subotić 1, Drašović, Gogov 2, Jakšić, Vico 2, Tanasković, Stojanović, Asanović, Vlahović (4 odbrane), Radojević. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC