• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moram na draft, majka mi je beskućnica"

Autor mondo.rs

Svršeni koledž igrač predstavio javnosti dramatičan razlog zbog kojeg mora da izađe na draft ranije nego što je bilo predviđano.

Životna priča Pejtona Barbera ovih dana izaziva veliku pažnju američke javnosti.

On se bavi američkim fudbalom, igra na poziciji raning beka, dolazi sa Univerzita Ouburn i svojom iskrenošću i borbom za najbliže inspirisao je mnoge.

Prošlu sezonu, Barber je počeo kao treća opcija na svojoj poziciji u koledž ekipi, ali je spletom okolnosti dobio šansu, uskočio na mesto povređenog saigrača i pružao sasvim dobre partije. Sada mu je cilj da što pre dobro unovči 1.017 pretrčanih jardi i 13 tačdaun prodora.

Za (pre)rani izlazak na draft ima jedan, veoma jak razlog, o kojem je u sredu javno govorio, tokom nedelje u kojoj igrači sa koledža prolaze fizičke i psihološke testove NFL trenera, generalnih menadžera i skauta.

"Jednostavno, odlučio sam se na ovaj korak zbog nekih stvari kroz koje prolazim sa svojom porodicom. Ne znam da li neko poznaje moju majku, ona trenutno živi na ulici i nema dom. Stoga, ovo radim zbog nje", rekao je Barber.

Iako krajem prošle sezone nije igrao dobro i iako u poslednjih šest mečeva nije zbirno pretrčao 100 jardi, dvaput je podvukao razloge svoje odluke da izađe na draft.

"Majka nema dom, a samo trenutno je kod svoje sestre. Njih dve, zajedno sa još tri deteta, žive u jednom jako malom stanu", dodao je on.

Ipak, njegova majka kaže da situacija nije tako dramatična, mada priznaje da je trenutno sa još četvoro smeštena u tesnom prostoru.

"'Beskućnica' je zaista prejak termin. Da li imam svoj dom? Nemam. Da li imam svoj krevet? Nemam. Stan u kojem živimo je malo prepun, ali nekako uspevamo. Činimo sve da od 50 centi napravimo dolar", objašnjava Lori Barber.

Ona i njen suprug, Ken, razveli su se kada je Pejton bio prvi razred. Posle tog razlaza, majka i sin otišli su svojim putem, krenuli od rođaka do rođaka i nekoliko noći zaista nisu imali gde, pa su prespavali u kolima.

Stoga, želja da svojoj majci promeni život na bolje je osnovna ideja mladog igrača.

"Zaista je jako dirljivo što toliko želi da se brine za mene. Pejton je veoma tih i povučen. Nisam imala pojma šta je sve osećao dok nije odlučio da se prijavi za draft", objasnila je ponosna majka.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC