• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak predao!

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta predao je Felisijanu Lopezu meč četvrtfinala u Dubaiju zbog problema sa desnim okom.

Novak Đoković bio je primoran da preda meč četvrtfinala na turniru u Dubaiju Felisijanu Lopezu i povuče se sa turnira.

Najbolji teniser sveta imao je problem sa okom, uspeo je da na terenu provede samo pola sata i izgubi set (3:6), pre nego što je odlučio da pruži ruku Špancu.

Đoković je tako predao duel protivniku prvi put posle četiri i po godine!

Poslednji put ranije je napustio teren u meču polufinala Dejvis kupa protiv Argentine, kada je predao meč Huanu Martinu del Potru, zbog problema sa leđima, a potom je u novembru iste godine na turniru u Parizu Žo Vilfred Conga dobio duel protiv Đokovića "par forfe", jer je najbolji teniser opet bio primoran da odustane zbog istog problema.

Poslednji duel koji je Đoković predao na ATP turu usred igre bilo je finale 2011. na turniru u Sinsinatiju. On je tada omogučio Endiju Mareju da osvoji trofej, nakon što je odustao u drugom setu posle tri odigrana gema.

Novak je predajom protiv Lopeza upisao prvi poraz u 2016. godini. On je ove sezone ostvario skor 14-0, a osvojio je i dve titule - na turniru u Dohi i Australijan Openu

Već na početku meča u četvrtfinalu Dubaija Lopez je stigao do brejka (2:0), a budući da Novak nije igrao na svom prepoznatljivom nivou, bilo je jasno da ima neki problem.

Posle četvrtog gema lekar je ušao na teren i porazgovarao sa Novakom, dok je držao u ruci kapi za oči, što je jasno potvrdilo da sa najboljim teniserom sveta nije sve u redu.

Oko mu je bilo crveno, on mu je objasnio da ima neki problem, ali se, uprkos tome, vratio na teren, a u tom trenutku protivnik je imao brejk prednosti (3:1).

Novak
Izvor: YouTube

Đoković je nastavio da igra, iako je bilo evidentno da to nije ni približno partijama na koje nas je navikao. On se loše kretao, neprestano žmirkao, a na neke servise Lopeza uopšte nije reagovao, već je gubio poene praktično bez pomeranja.

To je rezultiralo novim brejkom Lopeza i vođstvom od 1:0 u setovima. Đoković je odmah posle toga rekao sudiji da predaje meč.

Lopez se nije radovao zbog prolaza u polufinale, već je izgledalo da je veoma iznenađen neočekivanim potezom Đokovića, kojeg u prethodnih sedam odigranih duela nije uspeo da pobedi.

Za razliku od pomalo šokiranog Lopeza, bilo je i nesportskih poteza sa tribina, pa se čuo i poneki zvižduk, nakon što je prvi nosilac saopštio da se povlači posle samo jednog odigranog seta.

Lopez će u polufinalu igrati sa Markosom Bagdatisom, dok će se u drugom polufinalnom duelom snage odmeriti Nik Kirjos i Sten Vavrinka.

Novak Đoković je četiri puta osvajao turnir u Dubaiju - 2009, 2010, 2011. i 2013. godine. Prošle godine eliminisao ga je Rodžer Federer u finalu, zbog čega će izgubiti 210 bodova.

Odustajanje u četvrtfinalu Novakova je najranija eliminacija u Dubaiju još od prvog nastupa 2007. godine, kada ga je izbacio Federer, a nakon toga takmičio se još devet puta na turniru u Ujednjenim Arapskim Emiratima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC