• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tinejdžer iz Banjaluke šahovski "mastermajnd"?

Četrnaestogodišnji Bojan Maksimović, član Škole šaha "Skakač" iz Banjaluke, pobjednik je Petog međunarodnog rejting turnira "Konjic open".

  Mladi Banjalučanin je iz sedam odigranih partija osvojio šest bodova, što se smatra senzacijom jer je Maksimović igrao snagom šahiste koji ima 2.344 poena (rejting performans)!

Na pola koraka iza sebe ostavio čak osam igrača, što vjerno govori o neizvjesnoj borbi koja se vodila u Konjicu.

Četrnaestogodišnjem majstorskom kandidatu ovo je drugi veliki trijumf u seniorskoj konkurenciji, nakon pobjede u Paraćinu 2015. godine.

Pehar i Maši Maksimović

Bojanova godinu dana starija sestra, Maša Maksimović, hrabro se nosila u društvu iskusnijih korifeja na šahovskoj tabli i sa 61. startne pozicije stigla do odličnog 21. mjesta. Ujedno je ostvarila najbolji rezultat među šahistkinjama, zbog čega je, kao i brat, nagrađena peharom, prenijele su agencije.

Na četvorodnevnom turniru je učestvovalo 98 šahista iz Albanije, Hrvatske, Finske, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine, sa rejtingom do 2.300 poena, među kojima je bilo pet FIDE majstora.

Nagradni fond u iznosu od 3.140 KM podijeljen je na 10 redovnih te više specijalnih nagrada: za igrače rejtinga do 2.000 poena (Faris Čunjalo), za najuspješniju šahistkinju (Maša Maksimović) i za najuspješnijeg igrača sa prebivalištem u Konjicu (Armin Mrnđić).

Organizator takmičenja bio je ŠK Igman iz Konjica, a sudili su Mirza Miralem i Omer Faladžić. Direktor turnira bio je Sulejman Mulić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC