• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jedinstvena baza podataka za finansiranje sporta"

Autor SRNA

Predstavnici svih ministarstava u BiH nadležnih za sport saglasili su se u ponedjeljak da bude pokrenuta inicijativa o formiranju jedinstvene baze podataka kada je riječ o finansiranju sporta i sportskih aktivnosti.

  "Ovo je prvi ovakav sastanak ministara, odnosno predstavnika ministarstava zaduženih za sport. Sastanak je bio informativnog karaktera", rekao je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, koji je bio domaćin današnjeg sastanka u Sarajevu.

On je napomenuo da ne postoji jedinstvena baza podataka koja se odnosi na finansiranje sporta i sportskih aktivnosti koja je uvezana sa entitetskim i kantonalnim nivoima.

"Čuli smo od svih učesnika sastanka da su zainteresovani da se poveća ulaganje za sport. U većini zakona na kantonalnim nivoima u vezi sa sportom navodi se da su izdvajanja u tu svrhu do jedan odsto, što se pokazalo nedovoljno", rekao je Osmanović.

On je naveo da će Ministarstvo civilnih poslova BiH narednih dana uputiti dopis ministarstvima nadležnim za sport u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, te kantonima, u vezi sa uspostavljanjem baze podataka o finansiranju sportskih aktivnosti.

"Ako određena ministarstva smatraju da ta baza podataka nije potrebna, u šta sumnjam, mi se u to nećemo upuštati. Ali, današnji sastanak je pokazao da nepostojanje jedinstvene baze podataka može dovesti do netransparentnog utroška sredstava", rekao je Osmanović.

On je naglasio da je želja svih učesnika današnjeg sastanka da sredstva koja su na raspolaganju za sport budu utrošena na transparentan način i namjenski.

"Nemamo objedinjene podatke o tome šta dobijaju naši savezi i klubovi. Intencija je da se ide u pravcu uspostavljanja jedinstvene baze podataka, a sve što je do sada rađeno bilo je transparetno po javnim pozivima i kriterijumima koje su uspostavljala resorna kantonalna i entitetska ministarstva i Ministarstvo civilnih poslova", rekao je Osmanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC