• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se pitate zašto na kioscima nema "Sporta"...

Autor mondo.rs

Ovog jutra na kioscima nije moglo da se nađe novo izdanje 70 godina starog sportskog lista. Evo i zašto...

 Ako se pitate zašto na kioscima nema "Sporta"... Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Jugoslovenski sportski list "Sport", prvi sportski list na Balkanu, ništa nije moglo da spreči da se pojavi na kioscima punih 70 godina.

Ovog petka, 18. marta, nije ga bilo u ponudi.

Zašto?!

Malo ko je u četvrtak čitao zaglavlje, gde je pored cene (45 dinara), broja (20.917), godine (LXXI), grada (Beograd), u polju "datum" napisano: četvrtak i petak, 17. i 18. mart 2016.

Dakle, broj od četvrtka zapravo je bio nenajavljeni dvobroj "Sporta", a na uobičajene 32 strane nije mogla da se pronađe nikakva informacija o prirodi ove promene.

Da li je ona privremena ili stalna, da li je to odluka novog menadžmenta, na čelu sa generalnim direktorom Dragomirom Mirkovićem ili vid protesta nezadovoljnih radnika, koji su prethodnih nedelja pokušavali da javnost obaveste s kakvim se poteškoćama susreću od kada je firma "Beoton R" d.o.o iz Bora postala vlasnik lista koji je pre toga izlazio u okviru kompanije "Večernje novosti".

Nezvanično, kolege iz "Sporta" prenele su nam da, uprkos teškoj situaciji i činjenici da je veliki broj novinara već napustio redakciju, ovo nije štrajk, ni bojkot već - strateška odluka menadžmenta!?

Podsećamo, deo zaposlenih u "Sportu" nedavno je čak održao i konferenciju za medije na kojoj je iznet niz optužbi na račun novih vlasnika.

Ni na online izdanju "Sporta" čitaocima nije ponuđeno objašnjenje zbog čega će ubuduće list preskakati borbu za tiraž petkom, koji je inače u sportskom novinarstvu veoma zahtevan dan – tu su najave utakmica, izjave aktera, konferencije za medije, a neretko i izveštaji sa utakmica Evrolige i Lige Evrope, odigranih u četvrtak uveče.

Kao kolege, možemo da kažemo samo – šteta!

U nadi da ćemo se ponovo čitati petkom...

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

bd

BRUKA.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC