• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONTE KARLO: Damir stao, a mogao je dalje

Autor mondo.ba

Damir Džumhur završio je učešće na Mastersu u Monte Karlu porazom u trećem kolu od 12. tenisera svijeta, Miloša Raonića 3:6, 6:4, 6:7 (5:7).

Senzacionalne rezultate iz prva dva kola, kada je eliminisao Robina Hasea i Tomaša Berdiha, najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da nastavi u osmini finala.

Iako je Damir pružio odličan otpor 12. teniseru svijeta, Kanađanin srpskog porijekla Miloš Raonić još jednom je bio bolji od Sarajlije, slično kao i na Mastersu u Majamiju, kada je takođe bio bolji u borbi za četvrtfinale, ali danas mnogo teže nego na Floridi.

DAMIR DŽUMHUR - MILOŠ RAONIĆ 3:6, 6:4, 6:7 (5:7)

Džumhur se dobro držao u prvih pet gemova. Igralo se gem za geb, kada je Kanađanin srpskog porijekla napravio prvi brejk, sačuvao svoj servis do kraja seta i trijumfovao 6:3.

U drugom setu, pri vođstvu 2:1, bh. teniser nije uspio da iskoristi brejk šansu, pa je Raonić izjednačio na 2:2, ali već narednu priliku Damir je iskoristio. Prvu od tri brejk lopte je realizovao i poveo 4:2.

Ipak, već pri narednom Džumhurovom servisu, Kanađanin je stigao do ribrejka, smanjio na 4:3, a nedugo zatim i do izjednačenja.

Uslijedio je novi siguran servis Džumhura, a onda i potvrda dobre igre u ovom periodu meča. kada je Sarajlija novim brejkom riješio set i stigao do izjednačenja - 1:1.

Treći set riješen je u taj-brejku. Počeo je sigurnim servisima oba tenisera, a onda je Damir na 2:1 imao šansu da oduzme servis Raoniću. Ipak, nije uspio da iskoristi brejk priliku, pa je rezultat izjednačen na 2:2.

Identična igra nastavljena je do samog kraja, a više sreće ipak je imao Raonić, koji je teškom mukom stigao do slavlja i plasmana u četvrto kolo. Vodio je Raonić 5:2, Damir stigao do 5:5, ali to je bilo sve. Kanadski teniser vezao je dva poena i slavio 7:5.

Raonića u četvrtfinalu očekuje duel protiv Endija Mareja, koji je bio bolji od Benoe Pera 2:6, 7:5, 7:5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC