• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvalja za MONDO: Da budemo u rangu Đira, Tura…

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Direktor Vladimir Kuvalja pred jubilarno, deseto izdanje trke "Beograd - Banjaluka" za naš portal potvrdio je da je sve spremno za start trke, te otkrio planove za neka naredna izdanja ove biciklističke manifestacije kroz Srbiju i BiH.

 Vladimir Kuvalja za MONDO o biciklističkoj trci Beograd Banjaluka Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bliži se start jubilarne, desete biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", na kojoj će učestvovati takmičari iz dvadeset zemalja svijeta.

Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka (AIOCC) krajem prošle godine na kongresu u Hamburgu primila je u svoje članstvo Međunarodnu biciklističku trku "Beograd - Banjaluka", a sam podatak da će ona biti kvalifikaciona za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, dovoljno govori o njenom značaju, koji je prepoznala i kompanija m:tel, koja je podržala trku.

Za razliku od prethodnih godina, kada je trka startovala u gradu na Vrbasu, a finiš bio u prestonici Srbije, za ovo izdanje organizatori su se odlučili da biciklisti krenu iz Beograda, a da cilj bude u Banjaluci.

"Većina bitnih stvari je završena i ostalo je da odradimo neke finese. Posljednjih dana uvijek se dese neke sitne promjene na koje moramo biti spremni. U suštini, ono najvažnije smo završili i sve je spremno za trku 'Banjaluka - Beograd'", rekao je za MONDO Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dolazak takmičara u glavni grad Srbije predviđen je za petak, a trka će startovati dan kasnije. Prvi dan biciklisti će preći dionicu od Beograda do Bijeljine, dok će drugog dana uslijediti etapa do Banjaluke.

"U Beogradu je sve spremno. Start je sa Trga republike u subotu, 23. aprila u 12:30 časova, a cilj je isti dan u Bijeljini oko 16 časova. Zatim se takmičari u nedjelju sele do Teslića, preko Jelaha i Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, a završavaju u Banjaluci krugovima na Trgu Krajine".

Kuvalja je istakao da je poznat spisak svih učesnika, koji će nastupiti u trci od izuzetne važnosti.

"Dolazi nam oko 130 takmičara iz 20 zemalja. Osim što je trka kvalifikaciona za Rio, za cilj je imala i turističku promociju regiona kroz koji prolazi. Zainteresovanost je ogromna. Prvi put radićemo uživo prenos trke od Testlića, preko Doboja i Dervente, te Laktaša, a zatim i kružnu trku u Banjaluci. Prenos će biti realizovan sa 18 kamera, tako da je promocija trke putem medija odrađena na visokom nivou", naglasio je direktor trke.

Mnogo toga u planu je za naredni period, ali većina zavisi od finansijske podrške nadležnih intitucija.

"Naš cilj je da uđemo u prvu kategoriju, da budemo u rangu u kojem su trke Tur de Frans i Điro d'Italija, te samim tim ugostima i najbolje takmičare koji učestvuju na ovim trkama. Osim toga, želja nam je da trka bude prenošena putem Eurosporta, što je već tehnički dogovoreno. Samo su još finansije u pitanju, odnosno da li će se država odlučiti za jedan takav projekat, koji bi bio velika promocija naše zemlje", zaključio je Kuvalja.

Dodajmo i to da je mondo.ba medijski pokrovitelj, a na našem portalu moći ćete pratiti dešavanja tokom cijele trke "Beograd - Banjaluka".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC