• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjačanin ipak ne pliva za Srbiju

Autor mondo.rs

FINA nije izdala potrebnu dozvolu Rusu sa srpskim pasošem i on neće moći da nastupa na Evropskom prvenstvu u Londonu

 Vjačanin ipak ne pliva za Srbiju Izvor: MN PRESS

Iako je srpski tim na Evropskom prvenstvu u Londonu trebalo da broji osam plivača, u glavnom gradu Velike Britanije nastupiće ih samo sedam.

Rus Arkadij Vjačanin, koji je pre više od godinu dana dobio državljanstvo Srbije, ipak neće moći da pliva pod našom zastavom. FINA mu neće dozvoliti nastup u Londonu jer više od polovinu vremena od kada je dobio pasoš nije proveo u Srbiji.

"Kako trenutno stvari stoje Vjačanin neće plivati u Londonu. FINA je poslala obrazloženje da nije proveo više od 50 odsto vremena u Srbiji od kada je dobio državljastvo u martu prošle godine. To je jedan od glavnih uslova da mu se izda dozvola za nastup", objsnio je za "Sportski žurnal" predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac.

Postoji još poneki promil šanse da FINA ipak donese pozitivnu odluku u korist Srbije, kako bi zvanično plivač Proletera iz Zrenjanina mogao da pliva za Srbiju.

Vjačanin je osvojio dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine u disciplinama 100 i 200 metara leđno, a poslednje veliko takmičenje na kojem je nastupao je SP u Barseloni 2013.

"Velika šteta. Izborio je A olimpijske norme i na 100 i na 200 metara leđno i u Londonu bi sigurno bio jedan od kakndidata za medalju u obe discipline. Da ne govorimo o o žalu zbog izuzetno kvalitetne štafete 4x100 metara mešovito, koju bismo imali sa njim", dodao je Drobac.

Srpski tim imaće sedam predstavnika u Londonu - Velimira Stjepanovića, Čabu Silađija, Ivana Lenđera, Vuka Čelića, Uroša Nikolića, Stefana Šorka i Andreja Barnu.

Evropsko prvenstvo u Londonu održava se od 16. do 22. maja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC