• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak u polufinalu Madrida!

Autor mondo.rs

Đoković pobedio Raonića i za finale mastersa u Madridu igraće protiv Nišikorija. Nešto jači otpor Kanađanina nego u Indijan Velsu, ali i dalje nedovoljan za dramu i set.

Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Madridu pošto je u poslednjem četvrtfinalnom duelu pobedio Miloša Raonića sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao...

Najbolji teniser sveta je tako i u sedmom odmeravanju snaga sa Kanađaninom zabeležio pobedu i ostao na samo jednom izgubljenom setu kada mu je protivnik bio Raonić.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Keijem Nišikorejm, koji je u petak ranije pobedio Nika Kirjosa posle maratonskog meča - 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3.

Međusobni skor Đokovića i Japanca je 7:2, uz Novakovu seriju od 6:0 (sve ubedljivim rezultatima) nakon iznenađujućeg poraza u polufinalu US opena 2014.

Raonić je u Madridu pružio veći otpor nego prilikom njihov prethodnog meča u Indijan Velsu, kada je Srbin zabeležio jednu od najubedljivijih pobeda u finalima Mastersa 6:2, 6:0.

Ali...

Ni to nije bilo dovoljno da madridska publika gleda uzbudljiv duel, jer je Đoković od prvog do poslednjeg servisa diktirao tok meča. Za trijumf su mu bila dovoljna dva brejka, po jedan u svakom setu.



UŽIVO:

Poslednji duel dvojica tenisera imala su u drugoj polovini marta u finalu Indijan Velsa, kada je Novak Đokovića ekspresno pobedio Miloša Raonića - 2:0 (6:2, 6:0).

Taj meč trajao je tek jedan sat i 19 minuta.

Mladi Kanađanin crnogorskog porekla u karijeri nikada nije pobedio Srbina, a najviše ga je namučio u Rimu pre dve godine, kada mu je jedini put uzeo set. U svim ostalim duelima Đoković je stizao do maksimalnih pobeda.

Pobednik ovog meča igraće protiv Nišikorija, koji je u tri "tesna" seta Australijanca Kirjosa.

Novak je do četvrtfinala stigao posle dve sigurne pobede, prve u 2. kolu protiv Borne Ćorića i druge u duelu sa Bautistom Agutom.

Prvi polufinalni par je već poznat, a čine ga Rafael Nadal i Endi Marej.


II SET

- 5:3! Đoković je na gem od polufinala i duela sa Nišikorijem.

- Novak Đoković vodi 2:1, ali što je najvažnije ima brejk prednosti i servira. Meč u Madridu, prema do sada viđenom, ne bi trebalo da potraje. Prvi na svetu igra dosta sigurno.

I SET

- Nole dobija prvi set posle 36. minuta.

*Neverovatan poen dvojice trenisera pripada Đokoviću. Raonić je fenomenalno vratio loptu pod noge Novaku posle smeča, ali je prvi teniser sveta, doduše uz malo sreće, uspeo da se snađe i vrati lopticu na polovinu Kanađanina...

- 5:3. Novak servira za prvi set...

- 4:2! Đoković je napravio brejk i to na vrlo lep i impresivan način. Prvo je Raonić nanizao tri greške sa osnovne linije, da bi poslednji poen bio najlepši u dosadašnjem toku meča. Kanađanin je napao izlaskom na mrežu, ali je Nole poslao prelepu forhend paralelu i osvojio važan gem

- Trenutno je 2:2 u prvom setu. U prva četiri gema koja su odigrali Novak i Miloš nije bilo brejk lopti, a možda je najbliži njoj bio Đoković u poslednjem, kada je vodio 15:30, ali do kraja gema nije uspeo da osvoji nijedan poen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC