• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećno, Veljo! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Srpski plivač Velimir Stjepanović će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Londonu braniti dve zlatne medalje (200 i 400 metara slobodno), koje je osvojio na prethodnom EP u Berlinu pre dve godine. Pogledajte kako se Velja pripremao!



Velimir Stjepanović će probati da u Londonu ponovi veliki uspeh iz Berlina, ali ističe da mu je ove sezone glavni cilj dobar rezultat na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Na prethodnom EP u Berlinu 2014. godine u disciplini 400 metara pobedio je sa rezultatom 3:45,66, dok je na 200 metara kraul slavio dobivši Pola Bidermana u poslednjim metrima trke, kada je postavio novi rekord Srbije i lični rekord od 1:45,78.

Srpski plivač sutra (petak) putuje u Veliku Britaniju, gde se nada dobrim rezultatima, iako sa sebe skida ulogu favorita, s obzirom da je najvažnije da punu formu dostigne na Olimpijskim igrama u Riju.

Pred odlazak u London, rekao je da mu je cilj da na EP najpre uđe u finale, a onda...

"... ako mogu da otplivam najbolja vremena to bi bilo super. Ne opterećujem se brojkama u ovom trenutku, najvažnije mi je da pružim maksimum".

Iako mu EP, kaže, nije prioritet, to ne znači da nema ambicije. Naprotiv!

"Evropsko prvenstvo nije najbitnije takmičenje kao što je bio Berlin svojevremeno, ali i dalje idem tamo da probam da otplivam brza vremena. Svakako da svako EP ima težinu, i da ne želite da završite trku kao peti, ili šesti. Želim medalje i pobede na svakom takmičenju, bez obzira da li je to Evropsko prvenstvo ili lokalni miting u Dubaiju".

Upitan u kakvoj je formi trenutno, Stjepanović je odgovorio da će se to videti za nekoliko dana i dodaje: "Osećam se dobro, i do sad sam dobro trenirao. U bazenu bi trebalo da pokažem koliko mogu".

O tome koga vidi kao najveće rivale, kaže: "Nisam još siguran ko će sve da učestvuje na Evropskom, ali najveća imena su Englez Džejms Gaj, Francuz Janik Anjel i Holanđanin Sebastijan Veršuren".

Pogledajte MONDO TV prilog o Velji Stjepanoviću



Pogledajte i kako se Velja pripremao za takmičenje u Londonu

Velja Stjepanović
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC