• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander o Novaku: Zašto mora da osvoji Garos

Autor mondo.rs

Komentator Eurosporta, trostruki osvajač Otvorenog prvenstva Francuske, objasnio je u svojoj analizi zašto "Broj 1" ima imperativ pobede u Parizu.

Teniski stručnjak poznat po britkom jeziku, Mats Vilander izneo je svoje prognoze i očekivanja od Rolan Garosa, koji počinje u nedelju.

Bivši švedski teniser govorio je otvoreno o predstojećem grend slemu i objasnio da bi Novak Đoković, najbolji teniser sveta, morao da prvi put osvoji "Garos" da bi bio posmatran kao jedan od najvećih igrača u istoriji.

U svojoj najavi za Eurosport, Vilander se dotakao nekoliko aspekata velikog turnira i osvrnuo na nekoliko detalja koji privlače pažnju uoči početka glavnih bitki u Parizu.

- O favoritima

"Morate da posmatrate Novaka Đokovića i Endija Mareja kao dve najveće 'pretnje' za osvajanje titule, uz Rafu Nadala. Ne marim za to što Nadal nije igrao sjajno. Imao je dobru sezonu na šljaci i odigrao je dobar meč protiv Đokovića u Rimu. Bio je to tesan duel u dva seta, pa će Nadala sigurno biti teško pobediti, s obzirom na njegovo samopouzdanje i činjenicu da će se igrati u pet setova"

- O pripremi za turnir

"Tri puta sam osvajao Rolan Garos i tih godina nisam pobeđivao na turnirima na šljaci koji su mu prethodili. Mislim da je potrebno da budete sveži i da dođete na 'Garos' sa samopouzdanjem. Međutim, kada jednom osvojite taj turnir, to vam donosi i veru u pobedu, što znači da će Nadal doći sa dosta samopouzdanja. Očigledno je da on stiže sa dve titule za sobom. Đoković dolazi sa pritiskom, jer mora da osvoji turnir da bi postao jedan od najvećih u istoriji"

- O Novakovom "napadu" na sve najveće turnire u 2016.

"Verujem da će osvojiti 'Zlatni slem' (četiri grend slema i olimpijski turnir). Izbliza sam gledao Štefi Graf kad je to uradila 1988. godine. Mislim da je neverovatno da je to uspela. Mislim da, ipak, Novak takođe može da to postigne i da bi najverovatnije to i trebalo da  uradi"

- O šansama Endija Mareja u Parizu

"Marej je uradio mnogo. Pitali su se da li može da pobedi na Vimbldonu, pa je to ostvario. Da li može da osvoji grend slem? To je uradio na US Openu 2012. Uz to, osvojio je olimpijski turnir i osvojio je Dejvis kup. Nema razloga zbog kojeg Marej ne bi mogao da osvoji Rolan Garos. Mislim da mu mečevi na pet setova odgovaraju, iako znamo kako je prolazio protiv Đokovića u poslednje vreme"

- O budućim zvezdama

"Mislim da je Nik Kirjios očigledno jedna od velikih zvezda. Mislim da je prethodnih nedelja dokazao da je 'prava stvar' i prikazao je nekoliko briljantnih partija na šljaci. Mislim da Kei Nišikori igra sve bolje i bolje i da se približava najboljim teniserima sveta. Isto tako, imate i neke autsajdere kao što je Dominik Tim, Austrijanac koji je veoma opasan na šljaci i u mečevima na pet setova istakao bih i njega. Takođe, pitaćete se i šta se dešava sa Stenom Vavrinkom kada dođe u Francusku, jer brani titulu i veoma je dobar igrač na šljaci", podvukao je Vilander.

U iščekivanju početka Rolan Garosa, u Parizu su počele kvalifikacije. Pročitajte kako su u ponedeljak prošli srpski teniseri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC