• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đere o Rolan Garosu: Na pobedu, protiv bilo koga

Autor mondo.rs

Srpski teniser kaže da će i u glavnom žrebu grend slema u Parizu igrati maksimalno kao i u kvalifikacijama

 Đere o Rolan Garosu: Na pobedu, protiv bilo koga Izvor: MN PRESS

Srpski teniser Laslo Đere u Parizu je već napravio odlične rezultate, iako Rolan Garos zvanično startuje u nedelju.

Momak iz Sente prošao je tri kola kvalifikacija i izborio plasman u glavni žreb turnira.

Uspeh je veći ako se zna da je trenutno 215. igrač sveta na tom putu savladao tri bolje plasirana tenisera sa ATP liste.

Na startu kvalifikacija bio je bolji od iskusnog Švajcaraca, 15. nosioca Marka Kjudinelija (6:4, 6:0), potom je izbacio Nikolasa Kikera, 150. sa ATP liste (7:6, 7:6), a u poslednjoj rundi pobedio je 133. na svetu Adama Pavlaseka iz Češke (6:2, 3:6, 6:2).

"Kvalifikacije su bile veoma teške. Kada sam stigao u Pariz nisam imao nikakva očekivanja, jednostavno sam samo hteo da pružim svoj maksimum. Znao sam da ću morati da dobijem tri izuzetno jaka igrača ukoliko želim da se plasiram u glavni turnir. Najteži mi je bio drugi meč, protiv Argentinca Kikera, igrali smo dva seta i preko dva i po sata", izjavio je Đere.

PRVO PROTIV ZNANCA

Prvi meč u karijeri u glavnom žrebu grend slema Laslo Đere će odigrati protiv 22-godišnjg Australijanca Džordana Tompsona. "Do sada smo igrali dva puta i oba puta sam pobedio. Znam da to sada nije bitno, jer je dosta vremena prošlo od tada, poslednji meč odigrali smo pre dve godine. Žreb za mene generalno nije loš, ali na Rolan Garosu, naravno nema loših protivnika. Trudiću se da igram najbolji tenis i da pobedim", rekao je Đere. 

Srpski teniser, koji će početkom juna napuniti 21 godinu, kaže da se neće zadovoljiti plasmanom u glvani žreb grend slema u karijeri. Igraće rasterećeno u želji da protiv bilo kog rivala prikaže najbolji tenis i zabeleži najbolji rezultat.

"Prvi put sam se kvalifikovao u glavni turnir grend slema i jako sam srećan zbog toga. Verujem da je ovo tek početak i znam da ću protiv koga god da dobijem za rivala u glavom turniru dati svoj maksimum i igraću da pobedim", naveo je Đere.

Đere, koji je u karijeri najbolji renking imao u novembru prošle godine kada je zauzimao 170. mesto na ATP listi, ima osam osvojenih singl trofeja iz fjučers serije, a u 2015. igrao je i finale čelindžera u Prostejovu (nagradni fond 150.000 dolara), na kojem je pobedio tri igrača iz top 100.

U juniorskim danima igrao je finale čuvenog turnira Edi Her, a nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu, jednom od najprestižnijih juniorskih turnira na svetu.

Đere je ove godine za cilj postavio plasman među 100 igrača na ATP listi i hrabro korača ka njemu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC